Ga naar de inhoud

Sinaasappelcake met speculaaskruiden

Yes, het is Koningsdag! Nu weet ik niet of je vandaag zin (en tijd?) hebt om de keuken in te duiken? Maar het leek me wel leuk om een receptje met een oranje tintje op de blog te publiceren. Vandaar deze sinaasappelcake met speculaaskruiden. Sinaasappelcake met speculaaskruiden Deze cake zou...
20 minuten Voorbereidingstijd
29 minuten Bereidingstijd
Delen op

Sinaasappelcake met speculaaskruiden

Yes, het is Koningsdag! Nu weet ik niet of je vandaag zin (en tijd?) hebt om de keuken in te duiken? Maar het leek me wel leuk om een receptje met een oranje tintje op de blog te publiceren. Vandaar deze sinaasappelcake met speculaaskruiden.

Sinaasappelcake met speculaaskruiden

Deze cake zou ook goed doen in de sinterklaastijd. Maar ik maakte hem dus voor koningsdag 😉 Een lekkere kruidige cake met een vleugje sinaasappel. De sinaasappel maakt de cake daarbij ook direct een stuk fruitiger van smaak, en minder zwaar.

De cake is iets donkerder uitgepakt dan ik had verwacht. Dit komt doordat ik donkerbruine basterdsuiker heb gebruikt. Als je liever een cake maakt die iets lichter van kleur is dan kun je dit ook vervangen door lichtbruine basterdsuiker.

Sinaasappelcake met speculaaskruiden

Sinaasappelcake met speculaaskruiden

Ingrediënten

plakken cake
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sinaasappelcake met speculaaskruiden

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 29 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 ºC en vet een cakeblik in. Bekleed eventueel met een bakpapiertje.
2
Stap 2
Meng de boter met de basterdsuiker. Klop dit door tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna één voor één de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel met het zout toe en mix dit goed door.
3
Stap 3
Rasp de sinaasappel en pers het sap eruit. Voeg dit samen met de speculaaskruiden en vanille bij het beslag. Roer door tot het goed gemengt is.
4
Stap 4
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 50 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room

6 reacties

Nathalie

nathalie, klein vraagje over bereiding van de cake,.. De geraspte sinasappel; moet de sap samen met de rasp ook mee in het beslag?..

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat klopt

Ineke

Wij zitten te genieten van een heeeeeeerlijke plak cake! Wat een eenvoudig recept maar zo ontzettend lekker. Meestal ga ik voor de citroen maar sinaasappel in combinatie met de speculaaskruiden is zo geslaagd dank voor het recept.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Ineke!

Laura - Dagelijkse hap

Dit klinkt als een heerlijke combinatie waar ik nooit eerder aan gedacht heb! In de lente krijg ik altijd de bak-kriebels, dus deze combi ga ik zeker onthouden (misschien makkelijke muffins?!)

Laat een bericht achter

Yvonne

Hoi Brenda, Bovenaan staat er bij kook/baktijd 29 min. In het recept 50 min. Neem aan dat het gewoon 50 min. moet zijn. Lijkt mij trouwens een heel lekkere cake.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op