Ga naar de inhoud

Citroenpasta met zalm en courgette

Deze citroenpasta met zalm en courgette is de ideale makkelijke maaltijd. Vol van smaak, lekker fris. En alle ingrediënten bij elkaar zijn een topcombinatie. Kan niet missen dus!
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Citroenpasta met zalm en courgette

Gerechten als deze citroenpasta met zalm en courgette kan ik de hele zomer wel eten. En het hele zonnige voorjaar ook, door het mooie weer van de afgelopen week vergeten we bijna dat we pas aan het begin van het voorjaar zitten. Laten we hopen dat zowel het voorjaar als de echte zomer vele zonnige dagen zullen hebben.

Als het mooi weer is heb je niet altijd zin om lang in de keuken te staan, maar je wilt natuurlijk wel lekker eten in de tuin. Deze snelle citroenpasta is in dat geval ideaal.

Citroenpasta met zalm en courgette

Citroenpasta met zalm en courgette

Ik ben gek op makkelijke maaltijden en snelle pasta gerechten. Bij ons thuis is het altijd even een dingetje als de pasta geen rode saus bevat. De kans is klein dat de Mr. het lekker vindt. Maar ik heb ontdekt dat citroenpasta, zeer in de smaak valt. Dit komt deze zomer dus zeker vaker op tafel.

Het fijne aan dit gerecht is dat het lekker fris is, en vol van smaak. Zalm en citroen is een topcombinatie. Zalm en pasta ook. Pasta en citroen ook. Kan dus niet missen. Lekker met courgette (tip: dit kun je ook vervangen door broccoli of groene asperges) en Parmezaanse kaas mag natuurlijk niet ontbreken.

Citroenpasta met zalm en courgette

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze citroenpasta met zalm en courgette

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de pasta in ruim water gaar. Snijd de courgettes in reepjes en bak dit samen met de gesnipperde ui en geperste knoflook in een koekenpan met olijfolie aan.
2
Stap 2
Breng de zalm op smaak met zout en peper en bak dit in een koekenpan met boter aan beide kanten aan.
3
Stap 3
Doe de gekookte pasta bij de courgette en breng op smaak met zout en peper, citroensap en rasp. Verwarm dit even mee en roer door zodat het goed gemengd is. Voeg tot slot de zalm toe.
4
Stap 4
Verdeel over de borden en maak af met de Parmezaanse kaas.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

6 reacties

Ellen

Hallo, bij deze een vraag. Hoe lang bak je de zalm en op de foto zie ik die in snippers op het bord liggen. Dit vind ik niet terug in het recept.

Laat een bericht achter

Berckmoes

Maak je pasta zelf niet moeilijk, vlug gedaan en zoveel lekkerder. Eens doen...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat staat inderdaad nog steeds op mijn to-cook lijstje. Maar gaat binnenkort gebeuren, het de wals al in huis ;)

Marja

Hoi Brenda, Dit klinkt echt heel erg lekker, maar net als bij jou vind mijn mr. ook dat bij pasta rode saus hoort! En jammer genoeg is hij ook niet gek van citroen zoals ik wel ben. En ook niet van courgette. Tja...ik weet het, hij is een lastige eter. Hij eet het liefste ouderwetse Hollandse pot. Aardappelen, groente en veel vlees. Ook veel jus trouwens. En ik ben daar juist he-le-maal aan uitgegeten. Maar ik denk dat voor hem een potje Marinarasaus haal en wat gehakt en voor mezelf heerlijk dit gerecht ga maken morgen! Ik verheug me nu al en het weer staat in mijn mond. Hmmm.... Bedankt voor het recept Brenda. Een hele fijne Koningsdag en een kusje voor Fem. Met een hartelijke groet, Marja ?????????

Laat een bericht achter

Marja

Het water is het natuurlijk dat in mijn mond staat, en niet het weer!!!????

Laura - Dagelijkse hap

Ik ben gek op dit soort frisse pasta's in de zomer! Kan er van blijven eten :) Zo simpel en zo lekker.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op