Ga naar de inhoud

Omelet met spinazie en champignons

Ik heb even getwijfeld. Moet ik deze snelle omelet met spinazie en champignons wel delen op de blog? Het is zo simpel. Maar aan de andere kant ook zo lekker, het is namelijk een heerlijke lunch. Omdat ik regelmatig een omelet met spinazie en champignons als lunch eet, en jullie...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Omelet met spinazie en champignons

Ik heb even getwijfeld. Moet ik deze snelle omelet met spinazie en champignons wel delen op de blog? Het is zo simpel. Maar aan de andere kant ook zo lekker, het is namelijk een heerlijke lunch.

Omdat ik regelmatig een omelet met spinazie en champignons als lunch eet, en jullie via social media hebben aangegeven juist opzoek te zijn naar lekkere gezonde lunches die je snel kunt bereiden deel ik hem toch. Een simpele (maar goede) omelet van spinazie en champignons.

Omelet met spinazie en champignons

Ik lunch regelmatig met brood, maar wil ook wel eens iets anders. In de zomer ga ik dan graag voor een salade. Maar de afgelopen maanden wilde ik liever iets warms. Een omelet is dan een prima alternatief voor de lunch.

Samen met het ei bak ik verse spinazie en champignons mee. Door het ei in delen toe te voegen zitten de groenten tussen het ei, wat het wat mij betreft extra lekker maakt.

spinazie omelet

spinazie omelet met champignons

Ingrediënten

-2 personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze omelet met spinazie en champignons

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en doe de spinazie er bij. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee met de spinazie. Voeg de knoflookpoeder toe en bak dit ook mee.
2
Stap 2
Breek de eieren en roer dit in een kommetje door elkaar samen met de melk. Breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Verdeel ½ van het eimengsel in een koekenpan. Laat dit even kort bakken zodat het ei aan de onderkant al stolt. Verdeel hierover de spinazie en champignons en verdeel daarover de rest van het eimengsel. Bak dit even mee en draai de omelet hierna voorzichtig om. Bak nog even tot de omelet mooi gestold is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op