Ga naar de inhoud

Spinaziesalade met ei en kip

Deze spinaziesalade met ei en kip is een super snel en lekker bijgerecht dat het goed doet bij de lunch, of bij de avondmaaltijd. Nu het winter is ben ik niet zo van de salades. Het koude eten staat me niet zo aan, geef mij maar een kommetje soep of...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Spinaziesalade met ei en kip

Deze spinaziesalade met ei en kip is een super snel en lekker bijgerecht dat het goed doet bij de lunch, of bij de avondmaaltijd.

Nu het winter is ben ik niet zo van de salades. Het koude eten staat me niet zo aan, geef mij maar een kommetje soep of gewoon een boterham als lunch. Toen ik vorige week verse spinazie over had wilde ik er toch iets lekkers mee maken. Het werd deze salade, die verrassend goed smaakte. Wie weet ben ik nu om en ga ik weer vaker aan de salade 🙂

Spinaziesalade met ei en kip

De ingrediënten zijn super simpel: gepocheerde kip met een beetje pesto, een gekookt eitje, avocado en croutons. Maar het resultaat is super lekker, weer eens iets anders dan ijsbergsla.

Spinaziesalade met ei

Spinaziesalade met ei recept

Ingrediënten

personen (bijgerecht)
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spinaziesalade met ei en kip

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Pocheer de kipfilet in kippenbouillon. Zorg er voor dat het water goed warm is, maar net niet kookt. Met ongeveer 8-10 minuten is de kipfilet gaar, controleer dit. Haal de gare kip uit de bouillon en laat het afkoelen. Snij de kip hierna in blokjes en roer een theelepel groene pesto er door.
2
Stap 2
Kook het ei gaar in ruim water.
3
Stap 3
Lepel de avocado uit het vruchtvlees en snijd dit in blokjes. Snijd het gekookte ei ook in blokjes.
4
Stap 4
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
5
Stap 5
Verdeel de spinazie over een grote kom en roer de blokjes kipfilet, avocado en ei er door. Verdeel de dressing erover en roer het goed door elkaar. Verdeel tot slot de croutons door de salade.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

3 reacties

Michiel

Ik maak dit een paar keer per week als avond eten. Vaak met kippen dijen en ik gooi er alles in wat ik in huis heb. Augurken, avocado, soms bacon of kaas en dan altijd nog een goede scheut olijfolie :)

Laat een bericht achter

Peter

Het lijkt me een lekker recept. Eigenlijk heel eenvoudig. Ik vroeg me wel af of de tijd die je noemt om de kipfilet te blancheren goed is. Ik ben altijd huiverig voor niet gare kipproducten vanwege de salmonella bacterie. Heb even gegoogled en zag dat de tijd die men aangeeft bij het koken van kipfilet, dus niet blancheren dat altijd langer duurt, langer is dan die 8 tot 10 minuten die in het recept staan. Hier wat ik gevonden heb: https://nl.m.wikihow.com/Kipfilet-koken

Laat een bericht achter

Michel

Kipfilet van 100 gram is eigenlijk maar een heel klein filetje he. Ik kreeg hem ook wel gaar in 10 minuten. Maar Brenda zette er daarom ook bij: controleer of deze gaar is.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op