Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Hartige taart met spruitjes, cranberry en brie

Daar is er weer een hoor: een hartige taart! Zoals jullie weten ben ik hier gek op. Met een hartige taart kun je alle kanten op, je kunt er lekker veel groenten in verwerken en lekker variëren met verschillende soorten. Daarbij zijn restjes hartige taart super lekker bij de lunch....
30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Hartige taart met spruitjes, cranberry en brie

Daar is er weer een hoor: een hartige taart! Zoals jullie weten ben ik hier gek op. Met een hartige taart kun je alle kanten op, je kunt er lekker veel groenten in verwerken en lekker variëren met verschillende soorten. Daarbij zijn restjes hartige taart super lekker bij de lunch. Deze hartige taart met spruitjes, cranberry en brie is ook weer een heerlijke combinatie.

Hartige taart met spruitjes, cranberry en brie

Deze hartige taart is gebaseerd op dit gerecht met spruitjes die ik ook dit jaar weer serveerde met de kerstdagen. Restjes spruitjes, cranberry en brie verwerkte ik in deze snelle hartige taart, en dat was een groot succes!

Spruitjes, cranberry’s en brie zijn misschien niet de meest voor de hand liggende ingrediënten om samen te gebruiken in een hartige taart, maar het resultaat is zeker de moeite waard. De spruitjes geven de taart een licht bittere smaak die goed samengaat met de zoete en zure smaak van de cranberry’s. De brie voegt een romige en milde smaak toe die het geheel perfect afmaakt.

Als je de hartige taart een extra boost wilt geven, kun je ook nog wat extra kruiden toevoegen zoals tijm of rozemarijn. Dit zal de smaken versterken en het gerecht nog lekkerder maken. Bovendien kun je experimenteren met andere soorten kaas, zoals geitenkaas of feta, om de taart een andere smaak te geven.

Deze keer ben ik gegaan voor bladerdeeg als bodem, maar je kunt ook hartige taartdeeg gebruiken. En ik beloof je dat ik de volgende keer het deeg zelf maak. Dat is er namelijk nog steeds niet van gekomen, en staat hoog op mijn to-cook lijstje. Maar goed: het deeg kopen maakt dit ook wel weer een makkelijke maaltijd.

Hartige taart met spruitjes en brie
Hartige taart met spruitjes en brie

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hartige taart met spruitjes, cranberry en brie

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de uiteinden van de spruitjes, en halveer grote spruiten. Kook de spuitjes 10 minuten voor.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 °C.
3
Stap 3
Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier. Verdeel het bladerdeeg over de bodem en zijkanten van de bakvorm.
4
Stap 4
Roer de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de bodem van bladerdeeg. Verdeel de spruiten in het eimengsel en bestrooi met de cranberry’s.
5
Stap 5
Bak de hartige taart 20 minuten in de oven. Beleg de hartige taart hierna met de plakjes brie en bak het nog 10 minuten tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is, en de brie gesmolten.
6
Stap 6
Serveer de hartige taart met een lekkere soep of groene salade voor een complete maaltijd.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

6 reacties

Ab Vogel
5/5 sterren

De hartige taart was heerlijk, voldoende voor vier personen en in een keer op. Voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Ab Vogel
4/5 sterren

Ik ga hem vandaag proberen. Wij koken al een tijd wekelijks zeker twee à drie dagen van je site Brenda. Als ik snel een paar recepten opzoek zoals ook deze, lees ik niet meteen de hele tekst. Maar vooral de lijst met ingrediënten. Voor het boodschappen doen. Pas voor ik ga koken lees ik dan even het recept goed door. Zo lees ik nu pas dat er eigenlijk een soepje of salade bijhoort. Misschien kan zo’n advies wat meer in het zicht of in de lijst met benodigdheden dan zie je meteen wat er op de boodschappenlijst moet. Bij het doorlezen heb je me wel een lachbui bezorgd; er staat ergens in de tekst één keer “harige taart”. Ik zag het zo voor me. Bedankt weer! Ik ben benieuwd naar de maaltijdbox, we hebben hem een keer besteld om te proberen....

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Ab, wat leuk om te horen dat jullie regelmatig recepten koken van de site. En een fijne tip, die neem ik mee. De harige taart zal ik aanpassen, lijkt me toch lekkerder zonder haar ;)

Margreet

Ik had er inderdaad verder niets bij geserveerd. Er staat er nu weer 1 in de oven, heerlijk!

Laat een bericht achter

Margreet

Ontzettend lekker! Beetje weinig voor 4 personen: zó lekker dat we hem met z'n 2en bijna helemaal opaten, en dan had ik al 500 gr. spruiten genomen i.p.v. 350 gram. Ik ga deze spruitjestaart zeker vaker bereiden, heb het recept doorgegeven aan collega's en vriendinnen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super goed om te horen Margreet. Wij hebben de hartige taart gegeten met een vullende soep, maar kregen hem met zn tweetjes niet op. Als je een grotere bakvorm hebt kun je hem inderdaad gemakkelijk vullen met meer spruitjes.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op