Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Hawaii borrelbroodje – Hapje bij de borrel

Zo met oud en nieuw voor de deur is het tijd voor lekkere hapjes. Als je nog opzoek bent naar een lekker hapje dan zijn deze snelle (en lekkere) Hawaii broodjes een goede tip! Eigenlijk ben ik even klaar met veel lekker eten en is het weer tijd om back...
20 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Hawaii borrelbroodje – Hapje bij de borrel

Zo met oud en nieuw voor de deur is het tijd voor lekkere hapjes. Als je nog opzoek bent naar een lekker hapje dan zijn deze snelle (en lekkere) Hawaii broodjes een goede tip!
Eigenlijk ben ik even klaar met veel lekker eten en is het weer tijd om back to normal te gaan. Maar met Oud en Nieuw voor de deur gaan er toch wat lekkere hapjes gemaakt (en gegeten) worden. Dat lekkers hoort er toch bij. In januari gaan we wel weer back to normal, en eten we weer lekker gezond.

Hawaii borrelbroodje

Dit Hawaii borrelbroodje is in feite een stokbroodje met daarop een lekker romig mengsel met kaas, ham en ananas. Het mengsel kun je vooraf klaarmaken en last-minute op je broodje smeren voor hij de oven in gaat.

Het resultaat: pizza Hawaii, maar dan op een kleiner borrelbroodje.

P.s. dit hapje doet het ook goed op housewarmings en verjaardagen 😉
hawaii broodje
hawaii borrelbroodje

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hawaii borrelbroodje – hapje bij de borrel

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakblik met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd het stokbrood in 12 plakken en verdeel deze over de bakplaat.
3
Stap 3
Snijd de beenham en ananas in fijne blokjes, snijd de bieslook ook fijn.
4
Stap 4
Meng in een kom de crème fraîche met de geraspte kaas, beenham, blokjes ananas en bieslook. Breng op smaak met peper.
5
Stap 5
Verdeel het kaasmengsel over de stokbroodjes en bak dit 20 minuten in de oven.
Bekijk ook andere recepten
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Kipbonbon van roomkaas met mango
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan

9 reacties

anita
5/5 sterren

hoi Brenda, een top hapje heb het gemaakt met afbakbrood, heel lekker en makkelijk te maken.

Laat een bericht achter

Lieke

kun je ook magere smeerkaas gebruiken i.p.v. crème fraîche

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Lieke, ik heb hier geen ervaring mee. Maar je kunt het zeker proberen.

Anita

Ik ben ook erg benieuwd of dit afbakstokbrood is of vers Graag een reaktie

Laat een bericht achter

Chantal

Lijkt me heerlijk maar gebruik je afbakbrood?

Laat een bericht achter

Joke

Hoi Brenda, gebruik je afbakbrood of een vers stokbrood?

Laat een bericht achter

Ineke

Hoi Brenda ziet er erg lekker uit maar gebruik je vers stokbrood of afbakbrood? Volgens mij gaan er uit een vers stokbrood toch meer dan 12 sneetjes? Groetjes Ineke

Laat een bericht achter

Marielle

Lekker hoor. Borrelbroodjes zijn altijd een succes.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op