Ga naar de inhoud

Vegan Boeuf Bourguignon

Er staat vandaag een super lekker hoofdgerecht voor jullie klaar. Boeuf bourguignon! Maar deze Boeuf is niet zoals je gewend bent, het bevat geen vlees. Deze variatie op de traditionele boeuf zit bom vol smaak en het vlees mis je niet. Wat mij betreft is dit het ideale kerstgerecht voor...
30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Vegan Boeuf Bourguignon

Er staat vandaag een super lekker hoofdgerecht voor jullie klaar. Boeuf bourguignon! Maar deze Boeuf is niet zoals je gewend bent, het bevat geen vlees. Deze variatie op de traditionele boeuf zit bom vol smaak en het vlees mis je niet. Wat mij betreft is dit het ideale kerstgerecht voor vegetariërs of veganisten.

Tijdens de vegan challenge (klik hier om mijn ervaringen terug te kijken) had ik lekkere trek in een stoofgerecht. Het leek me lekker om een vegan versie van boeuf bourguignon te maken. Zonder vlees en andere dierlijke producten.

Vegan Boeuf Bourguignon

Het vlees heb ik vervangen door portobello’s en champignons. Hierdoor krijgt de stoofschotel body en daarbij geven de paddenstoelen veel smaak af. Ook kun je ze goed op smaak brengen met de overige ingrediënten zoals laurier en tijm.

Om te bakken gebruikte ik Becel Original Vloeibare margarine. Het vernieuwde recept is 100% plantaardig waardoor ik dit ook tijdens de vegan challenge kon gebruiken. Het fijne aan het bakken in de vloeibare margarine is dat de champignons mooi bruin kleuren. Becel Original vloeibare margarine is ook een hele fijne vegan basis om een lekkere jus te maken, hierover lees je meer in dit artikel.

Het resultaat is een super lekkere stoofschotel zonder vlees, met heel veel smaak. Een gerecht dat het super goed doet bij het kerstdiner, maar ook op een regenachtige zaterdag.

Dit artikel is een samenwerking met Becel, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

-8 personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vegan boeuf bourguignon

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur 30 minuten
Stap 1
Verwarm een stoofpan op het vuur en doe hier 2 eetlepels Becel Original vloeibare margarine bij, fruit de uien hierin 10 minuten aan. Doe hierna de knoflook en bleekselderij er bij en verwarm dit even mee.
2
Stap 2
Bak in een koekenpan de portobello en champignons even aan in 3 eetlepels Becel Original vloeibare margarine. Doe het champignonmengsel in de andere pan en voeg hier de wijn, bouillon, tijm en laurier bij. Laat dit 45 minuten stoven.
3
Stap 3
Doe hierna de wortel en courgette er bij en verwarm dit een half uurtje mee, roer af en toe door.
4
Stap 4
Verwijder de takjes tijm en laurierblad voor het opdienen. Serveer met aardappelpuree.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

4 reacties

lieke

kun je toevallig de wijn weglaten of vervangen? :)

Laat een bericht achter

Sigrid

Tip; ik deed er nog een blik (niet zo’n heel kleintje maar zeg maar zo’n dubbele) tomatenpuree bij en pastinaak. Erbij aardappelgratin met kaas. Tweede dag nog wat saus over; gebakken kipfilet erbij en aardappelpuree. Superlekker !!!

Laat een bericht achter

Corine

Een heerlijk recept. Het stukje vlees wordt niet gemist. Echt een aanrader.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Klopt! Ik heb het inmiddels zo vaak geschreven en weer aangepast dat ik ze iedere keer door elkaar haal en niet meer wist wat nu de goede was. Als het goed is staat het nu goed :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op