Ga naar de inhoud

Stoofschotel kip en chorizo

Het is volop herfst en daarom vond ik het tijd worden om een lekkere stoofschotel met jullie te delen. Ik ga voor dit lekkere gerecht met kip en chorizo. Volgens mij is dit (pas) de eerste schotel van dit seizoen die ik deel, ik kan je alvast verklappen: er komen...
30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Stoofschotel kip en chorizo

Het is volop herfst en daarom vond ik het tijd worden om een lekkere stoofschotel met jullie te delen. Ik ga voor dit lekkere gerecht met kip en chorizo. Volgens mij is dit (pas) de eerste schotel van dit seizoen die ik deel, ik kan je alvast verklappen: er komen er nog meer aan!

Op het gebied van eten ben ik meer van de wintermaanden dan van de zomer. Barbecue en salades zijn lekker, maar ik word pas écht warm (letterlijk en figuurlijk) van soepen, stamppot en stoofschotels. Ik vind het heerlijk!

Het fijne aan stoofschotel is dat je ze heel goed van te voren kunt maken. Want hoe langer je ze laat pruttelen hoe meer smaak het krijgt. Het wordt dus veel lekkerder.

Stoofschotel chorizo met kip

Stoofschotel chorizo en kip

Deze stoofschotel met kip en chorizo hoeft niet zo lang te pruttelen, het is een snelle stoofschotel. Kip is nu eenmaal veel sneller gaar dan een runderlapje. En ook dat is wel eens handig, als je bijvoorbeeld niet zoveel tijd hebt. Of bent vergeten dat je nog iets moest maken voor als er vrienden komen eten.

De chorizo geeft de schotel veel smaak, samen met de kruiden (komijn, kaneel, oregano en paprikapoeder). Ook groenten en blokjes aardappel zijn aanwezig wat de schotel rijk gevuld maakt.

Stoofschotel kip met chorizo – recept

Stoofschotel met kip en chorizo

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze stoofschotel kip en chorizo

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Ontvel de chorizo en snijd deze in stukjes. Bak dit in een pan op laag vuur kort aan. Doe de ui en knoflook erbij en fruit dit even mee. Voeg de kip toe en bak dit ook kort aan. Voeg hierna de gedroogde kruiden toe en bak deze mee.
2
Stap 2
Doe de tomatenpuree erbij en laat dit ook even kort mee bakken. Doe de bouillon, laurier en tijm er bij en breng dit aan de kook. Voeg de aardappels, paprika en courgette toe als het mengsel kookt en verwarm dit 30 minuten mee. Laat het op zacht vuur pruttelen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

10 reacties

Dagmar

Hoi Brenda, kan deze stoofschotel ook in de slowcooker? zoja, moet ik het recept en kooktijd dan aanpassen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Dagmar, in dat geval zou ik minder vocht toevoegen, 200 ml kippenbouillon ipv 500 ml. En eerst een uur op high, daarna 2,5 uur op low.

henri jacobs

heb de stoofschotel met kip en chorizo gemaakt een aanrader heerlijk en makkelijk te bereiden bedankt Brenda voor dit lekkere recept

Laat een bericht achter

Mariëtta

Lekker recept! heb gerookte paprikapoeder gebruikt, smaakte prima. Stokbroodje erbij en het is wat mij betreft een complete maaltijd.

Laat een bericht achter

kenneth

Wij hebben hem vandaag gegeten (alleen heb ik wel gewoon rundvlees gebruikt) en hij viel erg in de smaak! Dank je wel voor dit lekkere recept

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super om te horen Kenneth!

Cynthia

Wow, dat ziet er lekker uit! Die ga ik binnenkort eens proberen!

Laat een bericht achter

Jamila

Hoi Brenda, dat ziet er lekker uit! Vraagje: 'hoor' je er nog iets bij te eten of is het een volledige maaltijd door de aardappel? Een eenpansgerecht dus. Groetjes, Jamila

Laat een bericht achter

Jamila

Ik heb hem gister gemaakt en hij is delicious! Die gaat zeker in de herhaling.

Karin

Brenda ,zou het ook lekker zijn met gerookte paprikapoeder in plaats van pikante paprikapoeder??.Ik vind er niet zoveel smaak aanzitten aan pikante paprikapoeder,behalve dat het pittig is dan. En met kippendijen in plaats van kipfilè? Met vriendelijke groet. Karin.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op