Ga naar de inhoud

Appeltaart met abrikozen

Appeltaart recepten, daar kun je er niet genoeg van hebben toch? Nou dat hoop ik maar, want bij deze deel ik nog een topper van een appeltaart! Een appeltaart met abrikozen. Op verjaardagen bij onze familie wordt er 9 van de 10 keer een zelfgebakken appeltaart geserveerd. Het leuke (en...
30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Appeltaart met abrikozen

Appeltaart recepten, daar kun je er niet genoeg van hebben toch? Nou dat hoop ik maar, want bij deze deel ik nog een topper van een appeltaart! Een appeltaart met abrikozen.

Op verjaardagen bij onze familie wordt er 9 van de 10 keer een zelfgebakken appeltaart geserveerd. Het leuke (en interessante) is dat de appeltaart bij niemand hetzelfde is. Op social media vroeg ik jullie welk ingrediënt (naast de appels) niet mocht ontbreken in het favoriete appeltaart recept. Kaneel en krentjes werden veel genoemd, maar ook speculaaskruiden, amandelspijs, custard, abrikozenjam, amaretto en licor 43 zijn populair in de appeltaart.

Appeltaart recept

Ik ben deze keer gegaan voor een appeltaart met stukjes abrikoos en een paar lepels abrikozenjam door het appelmengsel. Hierdoor wordt het mengsel lekker smeuïg en zoet. Omdat de vulling al zoveel smaak heeft heb ik het deeg bewust wat neutraler gehouden, zonder kruiden.

De taart is zo onweerstaanbaar dat mijn dochtertje er al van had gesnoept nog voor ik de springvorm er af kon halen. Ze weet nu al wat lekker is 😉

Eerder deelde ik op de blog twee andere appeltaarttoppers: de boeren appeltaart met speculaas en de appeltaart met amaretto. Daar kunnen we nu dit derde toprecept bijvoegen. Voor welke van de drie ga jij?

Appeltaart met abrikozenjam recept

Appeltaart met abrikozen

Appeltaart met abrikozen recept

Ingrediënten

Extra benodigd: Springvorm met een diameter van 20 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze appeltaart met abrikozen

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker, vanille en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed dit samen met het mengsel en een half ei (gebruik de andere helft om de taart te bestrijken). Verpak het deeg in plasticfolie en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.
2
Stap 2
Schil de appels, snijd deze in stukken en besprenkel met citroensap en meng dit met de kristalsuiker, kaneel en abrikozenjam. Snijd de gewelde abrikozen in blokjes en meng dit ook door het appelmengsel.
3
Stap 3
Vet de springvorm in en bestuif het met bloem, verwarm de oven voor op 180 ºC.
4
Stap 4
Bestuif je werkblad met bloem en rol 1/3 van het deeg uit tot de grootte van de bodem van de springvorm en leg dit in de vorm. Rol nog eens 1/3 uit en bekleed de randen van de springvorm hiermee. Bestrooi de bodem met het paneermeel.
5
Stap 5
Verdeel het appelmengsel over de springvorm. Rol het overige deeg uit en snijd hier repen van. Leg de repen kruislings in een raster op de taart en rondom de randen van de springvorm. Druk de randen aan en bestrijk de bovenkant met overige geklutste ei.
6
Stap 6
Bak de taart 1 uur in de oven, laat de appeltaart met abrikozen afkoelen voor je hem serveert. Serveer eventueel met een lepel geklopte slagroom.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room

6 reacties

Fiona

Klinkt 5 kilo nou als heel veel? Of gaat het om een hele grote taart?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Het klinkt veel, is een grote taart en je snijdt veel weg.

Yvonne

Ha Brenda, Ziet er heel erg lekker uit. Kun je voor deze appel taart ook minder suiker gebruiken? Groetjes, Yvonne

Laat een bericht achter

Nel

Hallo Brenda, Ik wil jouw appeltaart proberen maar er staat niet in je recept hoeveel boter er in gaat. Gr. Nel

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oh wat stom, die regel is uit de ingrediënten 'gevallen'. 200 gram boter!

Diana

Hoeveel boter?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op