Ga naar de inhoud

Hartige scones met kaas en bacon

TGIF! Yes, het is alweer vrijdag! Wat vliegen de weken snel voorbij he? Ik vond het tijd om jullie dit weekend eens aan de bak te zetten met deze hartige scones met kaas en bacon. Ja, je leest het goed! Deze keer geen traditionele scones met clotted cream en lemon...
20 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Hartige scones met kaas en bacon

TGIF! Yes, het is alweer vrijdag! Wat vliegen de weken snel voorbij he? Ik vond het tijd om jullie dit weekend eens aan de bak te zetten met deze hartige scones met kaas en bacon.

Ja, je leest het goed! Deze keer geen traditionele scones met clotted cream en lemon curd maar een hartige variant. Bacon (of spek) en kaas doen het altijd goed samen dus het leek mij een goed idee om deze twee te combineren in een lekkere scone, en daarmee worden het automatisch hartige scones.

In plaats van het deeg uit te steken heb ik de scones deze keer gebakken in een muffintray. Handig, het scheelt je een hoop geklieder. De scones worden hierdoor wel iets groter van formaat, maar rijzen tijdens het bakken heel mooi met de vorm van de muffintray mee.

Bij deze hartige scones is het niet nodig om het met een extra topping (zoals de clotted cream) te serveren. Warm en vers ui de oven zijn de hartige scones het lekkerste. Dit eet je bijvoorbeeld als hartig hapje bij een lunch, high tea of bij de borrel.

Wil je liever een andere hartige scone proberen? Neem dan eens een kijkje bij dit recept van hartige scones met kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn.

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hartige scones met kaas en bacon

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven tot 200 °C en vet een muffinvorm in.
2
Stap 2
Bak de blokjes bacon in een warme koekenpan rondom aan.
3
Stap 3
Mix de zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder en zout. Kneed de mix samen met de boter met je vingers tot een kruimig mengsel.
4
Stap 4
Meng in een andere kom de karnemelk met olie en een ei. Meng dit met het zelfrijzend bakmeel en roer dit goed door. Doe de bacon en kaas er bij en roer nog eens door.
5
Stap 5
Lepel het beslag met een ijslepel in de muffinvormen.
6
Stap 6
Bak de hartige scones 20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is. De hartige scones zijn het lekkerste als je ze warm serveert.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

3 reacties

bakliefde

Dit ziet er goed uit! Kan ik dit ook invriezen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Je kunt de scones ook invriezen. Lekker om ze na het ontdooien nog even kort in de oven op te piepen zodat ze een beetje warm zijn.

Marja

Hmmm...dit lijkt me heel erg lekker! Ik heb toch liever hartig dan zoet. Hoewel met Clotted Cream en lemoncurd is ook niet te versmaden. Ik ga deze zeker maken als hap(je) bij de borrel als we weer vrienden op bezoek krijgen! Ik weet zeker dat zij dit ook zeer zullen waarderen. En dan nog een domme vraag....wat betekent TGIF! nou? Nooit van gehoord, echt niet! Hartelijke groetjes en tot een volgende keer, Marja

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op