Ga naar de inhoud

Broodje kip piri piri

Yes, het is zondag. En als je zin hebt in een lekker warm broodje, dan moet je hier zijn. Ik deel mijn receptje voor een lekker snel broodje kip piri piri. Ideaal als lekkere lunch of makkelijke maaltijd op een lazy sunday. Dit broodje kip is weer eens wat anders....
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Broodje kip piri piri

Yes, het is zondag. En als je zin hebt in een lekker warm broodje, dan moet je hier zijn. Ik deel mijn receptje voor een lekker snel broodje kip piri piri. Ideaal als lekkere lunch of makkelijke maaltijd op een lazy sunday.

Dit broodje kip is weer eens wat anders. Het is goed gevuld en een beetje pittig. Al moet ik bekennen dat ik uiteindelijk vaak iets minder peper gebruik als ik dit recept maak. Aangezien wij hier niet zulke die-hards zijn op het gebied van pittig eten. We zijn niets gewend. Daarom neem ik vaak 1 pepertje, in plaats van de twee die ik hier in het recept aanraad. Houd je juist wel van erg pittig? Dan mag je van mij best een derde pepertje toevoegen 😉

Natuurlijk kun je ook voor het traditionele recept gaan: kip piri piri met rijst.

Broodje kip piri piri

Ingrediënten

broodjes

*Voor het broodje kip*

*Voor de piri piri-saus* (hiervan maak je een potje vol, dit heb je niet allemaal nodig voor dit recept, en kun je wel weer gebruiken voor andere gerechten)

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broodje kip piri piri

Bereiding: 30 minuten

Bereid de kip:

Stap 1
Meng 1 eetlepel olijfolie met paprikapoeder, blaadjes tijm, geperste knoflook, zout en peper en besmeer de kip hiermee.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak de kip hierin om en om aan. Snijd de kip als het gaar is in plakken.

Maak de piri piri saus:

1
Stap 1
Snijd de ui in ringen, en tomaat in blokjes en pers de knoflook. Snijd de peper fijn. Roer de ui met tomaten, knoflook en peper met een klein beetje olijfolie door elkaar. Laat dit op heet vuur goed roosteren, zodat de groenten zacht en gekarameliseerd zijn. Doe dit mengsel samen met azijn, olijfolie, blaadjes tijm en paprikapoeder in een keukenmachine of maal het fijn met een staafmixer. Draai er een gladde massa van en breng op smaak met zout en peper.
2
Stap 2
Snijd de broodjes open en beleg dit met een plukje sla met daarop de plakjes komkommer. Verdeel hierover de plakjes gebakken kipfilet en verdeel hierover een lepeltje van de piri piri saus. Maak de broodjes af met een plukje taugé.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

1 reactie

Annemae

Ziet er lekker uit! Zou je de kip ook kunnen marineren in de piri piri saus voor bij bv een salade?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op