Broodje kip piri piri

Yes, het is zondag. En als je zin hebt in een lekker warm broodje, dan moet je hier zijn. Ik deel mijn receptje voor een lekker snel broodje kip piri piri. Ideaal als lekkere lunch of makkelijke maaltijd op een lazy sunday.

Dit broodje kip is weer eens wat anders. Het is goed gevuld, en een beetje pittig. Al moet ik bekennen dat ik hem uiteindelijk vaak iets minder pittig dan dit recept maak, omdat wij hier niet zulke die-hards zijn op het gebied van pittig eten. We zijn niets gewend. Daarom neem ik vaak 1 pepertje, in plaats van de twee die ik hier in het recept aanraad. Houd je juist wel van erg pittig? Dan mag je van mij best een derde pepertje toevoegen ;)

 

Broodje kip piri piri

Broodje kip piri piri

Kooktijd/baktijd: 30 minutes

Aantal: 2 broodjes

Broodje kip piri piri

Ingrediënten:

    Voor het broodje kip
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie, plus extra om in te bakken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 takje tijm
  • teen knoflook
  • zout en peper
  • 2 broodjes
  • 16 plakjes komkommer
  • handje sla
  • handje tauge
  • Voor de piri piri-saus (hiervan maak je een potje vol, dit heb je niet allemaal nodig voor dit recept, en kun je wel weer gebruiken voor andere gerechten)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 chilipepers (neem 1 peper als je hem minder pittig wilt maken)
  • 1,5 theelepel rode wijn azijn
  • 1,5 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 takje tijm
  • halve theelepel gerookt paprikapoeder

Bereiding:

    Bereid de kip:
  1. Meng 1 eetlepel olijfolie met paprikapoeder, blaadjes tijm, geperste knoflook, zout en peper en besmeer de kip hiermee.
  2. Verwarm een koekenpan op het vuur en bak de kip hierin om en om aan. Snijd de kip als het gaar is in plakken.
  3. Maak de piri piri saus:
  4. Snijd de ui in ringen, en tomaat in blokjes en pers de knoflook. Snijd de peper fijn. Roer de ui met tomaten, knoflook en peper met een klein beetje olijfolie door elkaar. Laat dit op heet vuur goed roosteren, zodat de groenten zacht en gekarameliseerd zijn. Doe dit mengsel samen met azijn, olijfolie, blaadjes tijm en paprikapoeder in een keukenmachine of maal het fijn met een staafmixer. Draai er een gladde massa van en breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de broodjes open en beleg dit met een plukje sla met daarop de plakjes komkommer. Verdeel hierover de plakjes gebakken kipfilet en verdeel hierover een lepeltje van de piri piri saus. Maak de broodjes af met een plukje taugé.
https://www.brendakookt.nl/2017/10/08/broodje-kip-piri-piri/

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 broodjes

  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie, plus extra om in te bakken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 takje tijm
  • teen knoflook
  • zout en peper
  • 2 broodjes
  • 16 plakjes komkommer
  • handje sla
  • handje tauge

Voor de piri piri-saus (hiervan maak je een potje vol, dit heb je niet allemaal nodig voor dit recept, en kun je wel weer gebruiken voor andere gerechten)

  • 1 kleine rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 chilipepers (neem 1 peper als je hem minder pittig wilt maken)
  • 1,5 theelepel rode wijn azijn
  • 1,5 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 takje tijm
  • halve theelepel gerookt paprikapoeder

Bereiding

Meng 1 eetlepel olijfolie met paprikapoeder, blaadjes tijm, geperste knoflook, zout en peper en besmeer de kip hiermee.

Verwarm een koekenpan op het vuur en bak de kip hierin om en om aan. Snijd de kip als het gaar is in plakken.

Maak de piri piri saus. Snijd de ui in ringen, en tomaat in blokjes en pers de knoflook. Snijd de peper fijn. Roer de ui met tomaten, knoflook en peper met een klein beetje olijfolie door elkaar. Laat dit op heet vuur goed roosteren, zodat de groenten zacht en gekarameliseerd zijn. Doe dit mengsel samen met azijn, olijfolie, blaadjes tijm en paprikapoeder in een keukenmachine of maal het fijn met een staafmixer. Draai er een gladde massa van en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de broodjes open en beleg dit met een plukje sla met daarop de plakjes komkommer. Verdeel hierover de plakjes gebakken kipfilet en verdeel hierover een lepeltje van de piri piri saus. Maak de broodjes af met een plukje taugé.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Annemae says

    Ziet er lekker uit! Zou je de kip ook kunnen marineren in de piri piri saus voor bij bv een salade?