Quiche lorraine – en de nieuwste keukensnufjes!

Een recept dat écht niet mag ontbreken op brendakookt.nl en altijd goed is: dé klassieke quiche lorraine.

Een quiche is multifunctioneel. Ik zet het op tafel als makkelijke maaltijd, als vrienden komen eten, op verjaardagen of bij een high tea. En na afloop van een wijnproeverij met 12 vriendinnen (waarbij de wijn niet werd uitgespuugd) bleek het ook een ideaal gerecht te zijn. Ook heb ik altijd een paar punten quiche in de vriezer liggen die ik ontdooi en opwarm als lunch voor mezelf. Heerlijk!

Quiche Lorraine

Ik vind het leuk om te variëren met quiche-recepten, er staan er dan ook al meerdere op mijn blog (bekijk ze hier). Maar een echte Quiche Lorraine ontbrak nog, tot vandaag! Het is een snelle quiche die je binnen 20 minuten in de oven stopt. De basis ingrediënten zijn natuurlijk eieren, met daarbij spekjes en kaas. In de klassieke variant wordt gruyère kaas gebruikt, in dit geval vind ik het lekker om voor oude kaas te gaan.

Gister steelde mijn quiche lorraine de show op de VT wonen en design beurs. Op de (prachtige!) stand van Mandemakers Keukens kookte ik voor de bezoekers van de beurs. Mandemakers showt op de beurs de nieuwste gadgets en snufjes op kookgebied, en je kunt je droomkeuken hier natuurlijk ook laten tekenen.

In dit geval was de quiche een ideaal hapje omdat ik hiermee een grote groep mensen kan laten proeven, ik weet dat het altijd lukt en hiervoor heb je niet per se een bord of bestek nodig, handig!
Naast de quiche maakte ik ook de zalmhapjes met roomkaas en citroen klaar, en de wraphapjes met kip en pesto.

Op de stand zijn meerdere keukens te zien. Lucky me mocht koken in de mooiste keuken van de beurs. Met een (echte!) gouden kraan van Quooker, nieuw Bora afzuigsysteem (wat werkt dat goed!), prachtige KitchenAid ovens en een mega Amerikaanse koelkast (ook van KitchenAid).

En ‘mijn keuken’ heeft een heel mooi en super dik werkblad van marmer, wat is dat mooi! Al was dit blad voor mijn foodfoto’s wel erg glanzend, dit kan ook komen door de vele lampen die aanwezig waren.

De beurs is prachtig, je kijkt je ogen uit op woongebied en hierdoor is het een leuke dag uit. En er is ook voldoende te zien op het gebeid van koken. Tot en met zondag 8 oktober zijn de nieuwste keukengadgets hier nog te bekijken.

Nu snel door naar het recept van de quiche lorraine, zodat je dit weekend thuis ook aan de slag kan!

Quiche Lorraine

Quiche lorraine

Quiche lorraine

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 30 minutes

Totale tijd: 50 minutes

Aantal: 1 stuk

Quiche lorraine

Ingrediënten:

  • 200 gram spekreepjes
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 120 gram geraspte oude kaas
  • 4 stengels lente ui
  • olijfolie om in te vetten
  • snuf peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.
  2. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Snijd de lente-ui in ringen.
  3. Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met de deegplakjes.
  4. Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de bloem en crème fraîche. Voeg de lente ui, geraspte kaas en de gebakken spekje toe. Breng op smaak met peper.
  5. Giet de vulling in de vorm. Bak de quiche lorraine 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg krokant.
https://www.brendakookt.nl/2017/10/06/quiche-lorraine-klassieker/

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Mandemakers Keukens, lees mijn disclaimer.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Hennie says

    Ik wil dit recept graag opslaan maar dat lukt niet meer in saven emails. Bestaat er een andere manier?

  2. Petra Burik says

    Heerlijk hoor, en een taart die het altijd goed doet. Als gerecht of bij een borrel of feestje!