Bloemkool met zoete aardappel uit de wok

Eindelijk deel ik weer eens een receptje met bloemkool! Wat mij betreft een van de lekkerste Hollandse groenten, dus nu ze er nog zijn moeten we er van genieten. Ga je vandaag ook voor een lekker stukje bloemkool met zoete aardappel uit de wok?

Regelmatig loop of fiets ik met een bloemkool in mijn hand over straat. Dat is voor mij heel normaal aangezien ik vaak bij mijn vader een verse bloemkool ophaal. Verser kan het niet, hij komt dezelfde dag nog van het land. Dit zijn wat mij betreft de lekkerste bloemkolen.

Meestal eet ik bloemkool ouderwets gekookt met gekookte aardappelen en een stukje vlees (liefst gehaktbal). Deze week was het weer eens tijd voor variatie. Dit heeft goed uitgepakt,, manlief en kind hebben er ook ontzettend van gesmuld.

Klik hier voor mijn andere favoriete recepten met bloemkool. En neem hier een kijkje als je opzoek bent naar een andere makkelijke maaltijd.

Bloemkool met zoete aardappel uit de wok

Bereidingstijd: 25 minutes

Aantal: 4 personen

Bloemkool met zoete aardappel uit de wok

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • halve theelepel kerriepoeder
  • zout en peper
  • olie om in te bakken
  • eventueel: Geitenkaas of feta ter garnering

Bereiding:

  1. Was de bloemkool, snijd de roosjes van de stam. Kook de roosjes 8 minuten voor.
  2. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes aardappel 8 minuten voor.
  3. Snipper de ui en pers de knoflook uit fruit dit in een koekenpan met een scheutje olie aan.
  4. Snijd de champignons in plakjes en bak dit met de ui mee. Breng op smaak met zout en peper en kerriepoeder.
  5. Giet de bloemkoolroosjes en de aardappelen af en bak dit nog even mee in de koekenpan. Voeg de tijm toe, roer alles door elkaar en verwarm dit nog heel even door.
  6. Verdeel de bloemkool met aardappelen over de borden en garneer eventueel met een beetje verkruimelde geitenkaas of feta.
https://www.brendakookt.nl/2017/10/05/bloemkool-met-zoete-aardappel/

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *