Burrito panini met kip

Paninni burrito

Woensdag is bij ons altijd een makkelijke en snelle kookdag, daarom leek het me toepasselijk om op deze woensdag de burrito panins’s met kip met jullie te delen. Een lekker snel gerecht, dat je ook heel goed voor af kunt maken en later kunt opwarmen.

 

Dit gerechtje is ontstaan door dat ik wat groenten in de koelkast had liggen waar ik iets mee moest. Ik besloot er snelle wraps van te maken die ik tussen de contactgrill verwarmde, in plaats van de oven. Hierdoor verwarmde ik de wraps alsof het panins’s waren, daarom noemde ik het burrito panins’s. Een mix tussen een burrito uit de oven, en een panini broodje.

Het resultaat is een snelle makkelijke maaltijd die ook nog eens heel erg lekker was. Onverwachts at  een vriendin met ons mee en zij vond de burrito panini’s ook erg lekker. Dat trok me over de streep om nog snel even een foto te maken zodat ik het receptje met jullie kan delen.

Burrito panini met kip

Burrito panini met kip

Burrito panini met kip

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 6 stuks

Burrito panini met kip

Ingrediënten:

  • 3 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • blikje tomatenpuree
  • 6 grote tortilla wraps
  • geraspte kaas
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes, breng op smaak met zout en peper en bak dit in een koekenpan rondom aan.
  2. Snipper de ui en snijd de paprika's en courgette in blokjes. Bak de ui mee met de kipfilet en voeg na een paar minuten de overige groeten toe. Bak dit 10 minuten mee tot het mooi zacht is geworden.
  3. Doe de tomatenpuree bij de groenten en bak dit ook even mee. Eventueel kun je een paar eetlepels water toevoegen, als je wilt dat het geheel smeuïger wordt.
  4. Verwarm de contactgrill voor.
  5. Verdeel de vulling over het midden van de wraps. Verdeel hierover geraspte kaas.
  6. Vouw de wraps dicht zoals je ook een loempia dichtvouwt. Vouw eerst de buitenkanten naar binnen en rol de wraps vervolgens op.
  7. Leg de pakketjes wraps tussen de contactgrill zodat je dit kun bakken als een panini. Hierdoor krijgt de burrito mooie grillstrepen en wordt hij een beetje krokant, terwijl de kaas binnenin lekker smelt.

Tip(s):

Contactgrill

https://www.brendakookt.nl/2017/10/04/burrito-panini-met-kip/

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Heike. says

    Goedemorgen Brenda.

    Wat lijkt dit een heerlijk recept en ga deze zeker maken en dan in een weekend dan heb ik vaak lekker makkelijk eten, en heb deze recept opgeschreven en thx ervoor.