Ga naar de inhoud

Lunchtips | Lunchbox inspiratie zonder brood

Yes, tijd voor een artikel met heel veel lunchinspiratie. En dan heb ik het niet om een bammetje pindakaas, deze keer deel ik lunchtips zonder brood. Zodat je de komende tijd weer lekker veel inspiratie hebt om de lunchbox te vullen.

Laatst deelde ik een artikel met tips om eens te variëren met boterhammen in de broodtrommel. Deze tips waren vooral voor kids bedoeld, al zou ik het ook best leuk vinden om met een extra lekkere boterham verrast te worden op mijn werk. Wat mij betreft is een boterham altijd lekker, en vooral ook makkelijk om mee te nemen. Maar soms wil je wel eens iets anders. Voor die gevallen geef ik je bij deze een aantal lekkere lunchtips.

Dit lijstje biedt een aantal lekkere en gevarieerde vervangers voor the good old boterham. Al is het wel afhankelijk van je werkplek wat haalbaar en handig is. Heb je een koelkast tot je beschikking om je lunch in te bewaren, kun je iets opwarmen? Maar vergeet niet dat er ook oplossingen zijn als je dat niet hebt. Wat dacht je van een koelbox of -tas of een bakje die je eten warm houdt?

Lunchbox inspiratie – zonder brood

Crackers

Laat ik beginnen met een inkoppertje. Brood kun je heel gemakkelijk afwisselen met crackers of rijstwafels. Crackers zijn er in vele soorten en maten en qua beleg kun je je ook lekker uitleven.

Yoghurt met muesli

Yoghurt met muesli of zelfgemaakte granola is lekker als ontbijt, maar ook als lunch! Als je de mogelijkheid hebt om yoghurt of kwark gekoeld te bewaren is dit een fijne afwisseling voor de boterham.

Tip: bewaar de muesli, cruesli of granola in een apart bakje. Zo voorkom je dat het zacht en papperig wordt. Tegenwoordig zijn er ook handige bewaar-bakjes verkrijgbaar waar je zowel de yoghurt als de muesli apart kunt bewaren.

Salade

Het meenemen van een een salade naar je werk hoeft helemaal niet lastig te zijn. Je kunt de salade (behalve de dressing, bewaar deze in een apart lekvrij bakje) van te voren klaarmaken maar je kunt ook ingrediënten mee naar je werk nemen en de salade last-minute klaarmaken. Ga in dat laatste geval voor simpele ingrediënten waarbij het niet teveel tijd kost om je salade klaar te maken.

Bij het meenemen van een salade is het vaak fijn om het gekoeld te bewaren, vooral sla kan bij een te warme temperatuur snel verleppen. Heb je geen koelkast tot je beschikking? Denk een aan een koelbox of koeltas. Er zijn ook thermobakjes verkrijgbaar, deze houden de inhoud koel.

Bekijk hier een artikel waarin ik drie salades deelde die ik vaak meenam naar het werk, klik hier voor een overzicht van alle salade-recepten.

Restje van gisteravond

Een hele snelle oplossing: neem een restje van gisteravond mee als lunch naar je werk. Zo hoef je je lunch niet meer klaar te maken. Stamppot, pasta, rijstgerechten, ovenschotels etc. zijn hier allemaal geschikt voor. Veel gerechten zijn ook lekker als ze niet opgewarmd zijn.

Soep

In de herfst en winter vond ik het heel erg fijn om soep mee te nemen naar het werk. Dit warmde ik in de pauze op in de magnetron. Dit is een fijne manier om extra groeten binnen te krijgen.

Mijn favoriete soepen om mee te nemen zijn: de geroosterde pompoensoep, courgettesoep, broccolisoep en knolselderijsoep.

Omelet

Een omelet kun je de avond van te voren bakken en gemakkelijk meenemen. Als lunch bak ik ook vaak twee geklutste eieren dat ik eet met gebakken courgette en champignons.

Mijn tips: maak eens een lekkere omelet met groenten volgens dit recept, of neem de omeletwrap mee. En wat altijd goed is; een boerenomelet! Deze kun je ook eten als broodbeleg.

Wraps

Ook lekker om mee te nemen: een wrap! Beleg de wrap bijvoorbeeld met lekker veel groenten of een rijstgerecht. Restjes wraps kun je ook heel goed meenemen naar het werk.

Beleg de wrap, rol hem op en rol hem vervolgens in aluminiumfolie. Zo kun je het zeker een dag bewaren, en het eet gemakkelijk op zodat je de wrap zo kunt afhappen.

Deze wraps zijn onder andere geschikt om mee te nemen als lunch: Caesarwraps, falafelwraps, wrap met tonijn en wrapspiesjes.

Hartige taart

Restjes hartige taart zijn heel erg lekker als lunch, ik ben er gek op! De meeste hartige taarten kun je ook prima koud eten, opwarmen is dus niet nodig.

Opzoek naar een lekkere hartige taart om mee te nemen als lunch? Een paar tips:

Hartige cake of muffins

Het is ook lekker om een hartige cake of hartige muffins mee te nemen. De cake of muffins kun je invriezen zodat je ze een voor een kunt ontdooien en opeten als lunch. De hartige hapjes kun je vaak heel goed koud eten.

Tip: courgettecake, eimuffins, bacon and egg muffins, muffins met peer, banaanmuffins

Pannenkoekjes

Pannenkoeken mogen niet ontbreken in dit overzicht. Vooral de gezonde pannenkoekjes van banaan en ei en de boekweit pannenkoeken zijn geschikt om als lunch mee te nemen naar het werk.

En restjes ‘gewone’ pannenkoek zijn de tweede dag misschien nog wel lekkerder 😉

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op