Ga naar de inhoud

Geroosterde broccoli met zoete aardappel

Geroosterde broccoli met zoete aardappel. Dit is een typisch back to normal gerechtje zoals ik de afgelopen maand regelmatig heb gegeten. Veel groenten met weinig poespas. Het fijne is ook dat dit lekker snel klaar is, dit gerecht hoef je letterlijk alleen de oven in te schuiven. Misschien is het...
10 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Geroosterde broccoli met zoete aardappel

Geroosterde broccoli met zoete aardappel. Dit is een typisch back to normal gerechtje zoals ik de afgelopen maand regelmatig heb gegeten. Veel groenten met weinig poespas. Het fijne is ook dat dit lekker snel klaar is, dit gerecht hoef je letterlijk alleen de oven in te schuiven.

Misschien is het je opgevallen dat ik de laatste tijd vaker voor zoete aardappel ga, ik heb het een beetje herontdekt. De zoete aardappel is geen familie van de gele aardappel. Ik dacht altijd dat de zoete aardappel geen koolhydraten bevatte, maar dat blijkt niet te kloppen. (bedankt voor jullie reacties). Zoete aardappel bevat geen zetmeel, maar wel inuline, dit verteert langzamer dan zetmeel en is daarom gezonder.

 

Wij zijn gek op broccoli maar moet zeggen dat we het meestal koken. Dit experiment uit de oven was een fijne afwisseling. Dit kruidenmengsel moet je echt een proberen, het maakt de zoete aardappel extra lekker en de broccoli heeft zo ook veel meer smaak dan je gewend bent.

Ben je op zoek naar andere gerechten met zoete aardappel? Maak dan eens zoete aardappel friet, soep van zoete aardappel, een lekker stamppotje of een salade.

Geroosterde broccoli met zoete aardappel

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde broccoli met zoete aardappel

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes en schil de zoete aardappelen. Snijd de aardappelen in blokjes. Doe dit allemaal in een kom en verdeel hier de olijfolie over.
3
Stap 3
Meng in een klein kommetje de kruiden met elkaar en doe dit bij de broccoli en zoete aardappelen. Meng dit goed door zodat de kruiden mooi verdeeld zijn.
4
Stap 4
Verdeel de gekruide groenten over de bakplaat en rooster het groenten 30 minuten in de oven, schep het na de 10 minuten even om.
5
Stap 5
Je kunt de geroosterde broccoli met zoete aardappel als een snelle vegetarische maaltijd beschouwen, maar je kunt er ook rijst of aardappelen bij serveren, of een stukje vlees of vis.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

4 reacties

Fenne

Hi! Ik had een vraagje, op welke stand moet de oven? Hoeft het niet per se de grillstand te zijn?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Fenna, het hoeft geen grillstand te zijn. Zelf gebruik ik hetelucht-stand.

Anne

Even een correctie.. maar zoete aardappel bevat meer koolhydraten dan een gewone aardappel dus dat klopt niet helemaal..

Laat een bericht achter

Marja

En is dus niet de beste keuze voor een diabetespatient! Helaas, want ze zijn erg smakelijk. Je kunt het wel inpassen als je maar rekening houd met de extra koolhydraten! Dat wilde ik nog even toevoegen. Omdat zulke dingen van belang zijn als je insuline afhankelijke diabetes hebt.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op