LUNCHTIP: 4x boterham in de lunchtrommel


Broodje kokos met hagelslag en aardbei Samenwerking

De schoolvakanties zijn nu toch echt voorbij, dat betekent dat de broodtrommels weer gevuld moeten worden. Kinderen lunchen steeds vaker op school, dit komt o.a. door het continurooster dat ook bij ons in de regio steeds vaker wordt toegepast op de basisscholen. En wat is er leuker dan je kind zo nu en dan te verrassen met een extra vrolijk gevulde broodtrommel? Ik geef je in dit artikel 4 variaties op de old school boterham.

Een boterhammetje mee in de broodtrommel klinkt misschien saai, maar ik vermoed dat dit wel is wat kids in de praktijk het liefst eten als lunch (mijn kind in ieder geval wel). Een dubbel gevouwen boterham is gemakkelijk mee te nemen en te eten zonder al te veel te knoeien, en laten we niet vergeten dat het ook voedzaam is.

Maar het hoeft natuurlijk niet iedere dag hetzelfde te zijn. Ik geef je in dit artikel tips om een keer een ander broodje in de broodtrommel te stoppen. Tip: de laatste lunchtip met aardbei is vooral een echte traktatie, dit is mijn nieuwe favoriet. Het lijkt wel een gebakje!

LUNCHTIPS – 4x een boterham in de lunchtrommel

Broodrolletjes met kipfilet en pesto

Boterhamrolletjes met kipfilet en groene pesto

Benodigde ingrediënten voor 4 rolletjes: 2 boterhammen, 1 eetlepel groene pesto, 3 plakjes kipfilet.

Bereiding: Snijd de korstjes van het boterhammen en leg deze in de lengte tegen elkaar. Zorg dat ze een klein beetje overlappen en druk dit aan zodat je een grote langwerpige boterham hebt. Besmeer de boterham met de pesto en beleg met plakjes kipfilet. Rol de belegde boterham op en snijd dit in stukjes.

Tip: ook lekker om stukjes zongedroogde tomaat of snippers oude kaas toe te voegen. (al eet dit wel minder gemakkelijk omdat de kaas er tijdens het eten uit kan vallen)

Voor dit voorbeeld heb ik wit brood gebruikt, maar je bent uiteraard vrij om een ander type brood te gebruiken.

Broodsandwich met kaas

Sandwich met kaas en rookvlees

Benodigde ingrediënten per sandwich: 1,5 boterham, 2 plakjes kaas, 1 plakjes runderrookvlees (of ham), 1 stukje ijsbergsla en een laagje Becel Original

Bereiding: Snijd van de boterhammen drie rechthoeken zonder korstjes. Besmeer ieder stukje brood met een beetje margarine. Beleg een van de stukjes brood met een plakje kaas en stukje rookvlees. Leg hier de sla op en vervolgens nog een stukje brood. Beleg dit nogmaals met kaas en rookvlees en maak de sandwich af met het laatste stukje brood.

Tip: Ik vind het fijn als het brood niet te droog is, daarom besmeer ik het brood van mijn dochtertje altijd met margarine. Becel Original wordt gemaakt met een mix van plantaardige oliën van zonnebloemzaad, koolzaad en lijnzaad. Deze oliën bevatten van nature de vetzuren omega 3 en 6. Sinds kort is Becel Original 100% plantaardig.

Broodstokjes met hummus en tomaat

Hartige boterham op een stokje met hummus en tomaat

Benodigde ingrediënten per stokje: 1 boterham, lik hummus, 2 plakjes komkommer en 3 cherry tomaatjes

Extra benodigdheden: grote satéprikkers

Bereiding: Snijd de boterham in 7 kleine blokjes, zonder korst. Besmeer 3 van de plakjes met hummus en leg hier een ander stukje brood op. Besmeer een van deze stukjes met nog een beetje hummus en leg hier het laatste stukje brood op. Rijg de blokjes een voor een aan de sateprikker met daartussen de komkommer en tomaatjes.

Tip: Hummus kun je heel gemakkelijk zelf maken met extra smaakjes, mijn favoriet zijn de pompoen hummus en de mango hummus. (klik op de titel van de hummus voor het recept)

Broodje hagelslag met kokos hapje

Zoet hapje met kokos, aardbei en hagelslag

Benodigde ingrediënten per stokje: 1 boterham, Becel met kokosolie & amandelolie, hagelslag en een grote aardbei

Extra benodigdheden: satéprikkers

Bereiding: Snijd de boterham in kleine blokjes, zonder korst. Besmeer de stukjes brood met een laagje Becel met kokosolie & amandelolie, bestrooi de besmeerde stukjes brood met hagelslag. Leg een plakje aardbei op een stukje brood en bedek dit met een tweede stukje brood. Leg hier de rest van de aardbei op en zet het vast met een prikker.

Tip: Varieer eens met margarine met een smaakje! De nieuwe 100% plantaardige varianten van Becel zijn een verrassende smaakaanvulling op je dagelijkse boterham, verkrijgbaar in de smaken Becel met walnoot-, kokos- en avocado-olie.

Het product is 100 % plantaardig, lactosevrij en glutenvrij. Het bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen en is rijk aan Omega 3 en bevat Omega 6. Je kunt dit product op een boterham smeren, maar bijvoorbeeld ook op een toastje of cracker eten.

Voor dit hapje heb ik wit brood gebruikt, maar je bent uiteraard vrij om een ander type brood te gebruiken.

Lunchtrommel inspiratie 3x brood

Extra tip – Sprookjesbrood

Tot slot tip ik je nog een extra broodje waar ik zelf vroeger nogal fan van was. Wij noemden het sprookjesbrood. Een boterham met daarop 3 of 4 vakjes met verschillend beleg. Zo hoefde je niet te kiezen maar kon je alles eten wat je lekker vindt.

Voor nu houd ik het hier bij, binnenkort deel ik een artikel met extra lunchtrommel tips maar dan zonder brood. Want naast een boterham kun je ook andere lekkere (en gezonde) dingen toevoegen aan de lunchtrommel. En dat is natuurlijk niet alleen voor de kids lekker, maar ook voor de volwassenen die een trommeltje meenemen naar het werk.

Lees ook mijn artikel met 3x lekkere snacks voor kids, klik hier.

Wil je meer weten over margarine? In vorige artikelen deelde ik weetjes over margarine, bezocht ik de margarine fabriek en het koolzaadveld, maakte ik thuis zelf margarine en bakte ik met margarine deze lekkere chocolate chip cakeOok zette ik Margarine VS Roomboter naast elkaar en vertelde ik hier (klik)wat ik er nou eigenlijk van vind. 

Dit artikel is onderdeel van mijn zoektocht naar margarine, dit is een samenwerking met Unilever, lees mijn disclaimer.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Roelanda van Kalkeren says

    Heel leuk een lunchpakket voor kinderen maar voor mijn oudere ( 21,19,15 jaar) geef ik niet zoiets mee. Heb je daar ook nog iets leuks ,lekkers, en voedszaam voor?