Lasagne met roze zalm en spinazie

Lasagne met korstje

Samenwerking

De afgelopen zomer ben ik (en zijn een aantal van jullie) gaan experimenteren met roze zalm van Princes. Vandaag is het tijd om mijn winnende recept met jullie de delen (deze lasagne met zalm en spinazie viel bij mijn tafelgenoten zeer in de smaak) en mag ik de winnaar van het weekendje weg bekend maken!

Als ik aan recepten met zalm denk, dan denk ik ook aan spinazie, zalm en spinazie zijn nu eenmaal een hele lekkere combinatie. Ik wilde graag nog iets doen met pasta en roze zalm, in plaats van een pastasalade besloot ik er een lasagne van te maken. Met spinazie. Dat dit een goed idee was bleek wel toen iedereen aan tafel (groot en klein) ontzettend van deze lasagne aan het smullen was. De lasagne gaat hier zeker vaker op tafel komen de komende maanden.

Het fijne aan Princes roze zalm vind ik dat de smaak niet overheersend is. Hierdoor kun je het gemakkelijker in gerechten als deze verwerken, de smaak van de zalm verspreid zich niet door de hele schotel. Het werkt ook goed om met dit soort gerechten kleine kinderen aan de smaak van zalm te laten wennen.

Tip: vind je het lastig om de graten uit de roze zalm te halen? Stort de zalm vanuit het blik in een diep bord. Bekijk goed hoe de zalm er uit ziet en waar de graten zitten, en trek het daar met twee vorken uit elkaar. Zo kun je de graten (en eventueel het vel) gemakkelijk verwijderen.

Lasagne met spinazie en zalm

Naast het delen van mijn favoriete gerecht met roze zalm (scroll naar beneden voor het lasagne-recept) mag ik iets anders tofs doen, ik mag een van mijn blogsinsiders blij maken met een weekendje weg!

De afgelopen weken hebben de bezoekers die zich hebben aangemeld als bloginsider verschillende opdrachten uitgevoerd en gedeeld op social media onder #kokenmetprinces. Ik zag heerlijke dingen voorbij komen. Mijn favorieten waren de gevulde tacotubs van Jolein die ze samen met vriendinnen aan de Oude Gracht in Utrecht op at, de salmonrolls van Joor waar ik meteen mijn tanden in wilde zetten en de spicy salmon salade met gember kokos dressing & knapperige sojaboontjes die Lara deelde. En op de valreep maakte Lindsay het nog spannend door een heel lekker gerechtje met zalm en glasnoedels te delen.

Princes zalm winnaar

Maar de uiteindelijke winnaar is voor mij Joor van Tienhoven. Gefeliciteerd! Je bent de winnares van het weekendje weg! De salmonrolls én zalmkoekjes die je deelde vond ik zo origineel en lekker dat ik ze graag wil proeven, de gerechten komen bij mij thuis zeker een keer op tafel. En ik moet zeggen dat de foto met het konijn ook wel een beetje mee heeft geholpen om op te vallen, ik heb nog nooit eerder een foodfoto met een konijn gezien ;)

Wil je ook met de zalmkoekjes en salmonrolls aan de slag? Joor heeft de recepten gedeeld op haar blog JoorKitchen, klik hier om deze te bekijken.

Lasagne met zalm

Lasagne met roze zalm en spinazie

Lasagne met roze zalm en spinazie

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 30 minutes

Aantal: 4 personen

Lasagne met roze zalm en spinazie

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 450 gram diepgevroren spinazieblokjes
  • 200 gram mascarpone
  • sap van 1/2 citroen
  • 400 gram Princes roze zalm
  • 180 gram gedroogde lasagnebladen
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • olijfolie om in te bakken
  • peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een koekenpan met een beetje olie aan.
  3. Warm de spinazie op in een pannetje. Roer de gebakken uit en knoflook door de spinazie, meng dit met de mascarpone en breng op smaak met citroensap en een beetje peper.
  4. Verwijder het vel en de graten van de zalm. Snijd de mozzarella in plakken.
  5. Verdeel een klein beetje van het spinaziemengsel over de bodem van de ovenschaal. Beleg dit met een laagje lasagnebladen. Verdeel hierover 1/2 van het spinaziemengsel en vervolgens 1/2 van de zalm. Beleg dit met nog een laagje lasagnebladen en verdeel hierover de helft van de Parmezaanse kaas. Verdeel hier het laatste deel van de spinazie over, de zalm en weer een laag lasagnebladen. Beleg de lasagnebladen met mozzarella en bestrooi dit met de overige Parmezaanse kaas.
  6. Verwarm de lasagne 30 minuten in de oven, serveer het hierna direct.
https://www.brendakookt.nl/2017/09/11/lasagne-met-roze-zalm-en-spinazie/

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Princes, lees mijn disclaimer.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Joor says

    Wat gaaf :-D :-D :-D Dank je wel, wat een eer! Super! Ik denk wel dat we Nemo (het konijntje) nu maar mee moeten nemen dat weekendje weg ;-)

    • Brenda Kookt says

      Gefeliciteerd! Haha ja en het konijn (Nemo dus ;)) moet dan toch maar mee! :D