Makreelsalade met tomaatjes met Crispy Salad Topping

Makreel op brood met topping

gesponsord artikel

De afgelopen week mocht ik aan de slag met nieuwe #foodpost! Met de Crispy Salad Topping maakte ik een lekkere makreelsalade, én broodje makreel. Bij deze deel ik mijn recept en nodig ik je uit om mee te strijden in mijn team tijdens het event van de Crispy Chefs Battle!

Crispy Salad Toppings zijn nieuw, het is de nieuwe Zeeuwse trots. De krokante topping op basis van Zeeuwse ui is 100% natuurlijk en is een lekkere aanvulling over de salade. Een salade is lekkerder als er een krokantje is toegevoegd. Hier gebruik ik vaak gebakken spek of croutons voor, maar als je eens iets anders wilt moet je voor de Crispy Salad Toppings gaan. En de toppings zijn niet alleen lekker over een salade, wat dacht je van een hotdog of rijstgerecht of hamburger met extra krokantje?

De toppings zijn vanaf 4 september verkrijgbaar bij Jumbo in de volgende smaken: naturel, paprika, cheese, garlic pepper en bacon. De versie met bacon is nu al mijn favoriet ;)

Crispy salad topping

Tijdens mijn eerste kennismaking met de Crispy Salad Toppings maakte ik deze makreelsalade met couscous en tomaatjes voor de lunch. De knoflook en peper zijn een super lekkere aanvulling aan de salade, en daarbij is een krokantje wat mij betreft altijd erg lekker. Het zorgt voor de finishing touch. En doordat de topping al veel smaak bevat zijn er geen extra kruiden benodigd.

Mijn dochtertje Fem snoepte een paar stukje van de Garlic Pepper topping, nadat ze het in haar mond deed zei ze: mmmm chippies! Dat bewijst dat de topping echt krokant is, net zo krokant als chips!

Naast deze salade heb ik al een aantal lekkere ideeën die perfect passen bij de Crispy Salad Topping – Garlic Pepper. Maar deze houd ik nog even voor me, wie weet komen ze van pas tijdens de Crispy Chefs Battle!

Crispy Chefs Battle – meld je aan!

Op 27 september gaan we tijdens een hele leuke avond (met chef Pierre Wind!) vanaf 19.00 uur in Amsterdam samen koken met de Crispy Salad Toppings. Twee á drie van mijn bezoekers mogen samen met een vriend/vriendin mee doen. Mijn team gaat aan de slag met de smaak Garlic Pepper en strijd daarmee tegen elkaar om de lekkerste salade. En wat heel erg tof is: er zit een kleine win-actie gekoppeld aan het event. Van ieder team wint de winnaar een ‘ballon vlucht’!

Ben je benieuwd naar de Crispy Salad Toppings? Strijd dan 27 september mee in mijn team! Meld je aan voor mijn team door hier onder het bericht aan te geven dat je mee wilt doen (let op dat je het juiste mailadres achterlaat zodat we contact op kunnen nemen) of stuur een mailtje naar info@brendakookt.nl.

Couscous met makreel tomaat en crispy topping

Makreel met crispy topping

Makreelsalade met tomaatjes met Crispy Salad Topping

Bereidingstijd 20 minuten 

Ingrediënten voor 2 personen – lunchgerecht

  • 100 gram couscous
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 2 eetlepels kwark
  • 2 handjes gemengde sla
  • halve avocado
  • 8 cherry tomaatjes
  • 2 eetlepels Crispy Salad Topping – Garlic Pepper
  • halve eetlepel extra vergine olijfolie

Bereiding

Plaats de couscous in een diep bord, voeg kokend water toe tot het net onder staat. Laat de couscous hier 15 minuten in wellen.

Verwijder de graatjes van de makreel en trek het met een vork uit elkaar zodat er kleinere stukjes ontstaan. Meng de stukken makreel met de kwark.

Snijd de avocado in blokjes en de halveer de tomaatjes.

Roer de olijfolie door de gewelde couscous. Verdeel dit over twee kommetjes en verdeel hierover de sla. Lepel het makreelmengsel erover en verdeel hierover de blokjes avocado en tomaatjes. Bestrooi de salade tot slot met de Crispy Salad Topping – Garlic Pepper.

Tips: 

  • Eet je liever een broodje in plaats van een salade met couscous? Vervang de couscous dan voor een broodje. 
  • Geen kwark in huis? Vervang het door een dikke yoghurt of (en dat is eigenlijk nog lekkerder natuurlijk) door mayonaise.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Crispy Salad Topping, lees mijn disclaimer.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marleen says

    Was heerlijk Brenda…..goed recept!

  2. Leontien says

    Leuk Bren! Ik doe graag mee!

  3. Petra says

    Hoi hoi Brenda,
    Lijkt me heel tof om mee te doen. Altijd leuk om nieuwe producten te testen en hier wat lekkers mee te creëeren. Lekker toveren in de keuken:)
    Liefs Petra

  4. Kim Landman says

    Hee Brenda, ik zou graag mee willen doen met een vriendin samen.

  5. Saskia Lankhorst says

    Ohh hier wil ik heel graag aan mee doen! Lijkt me zo gaaf om ‘in het echt’ aan de slag te gaan met een product! En ik heb al wel wat ideetjes waarbij ik de topping kan gebruiken. Ik ga duimeb!

  6. Milusca says

    Hmmmm Heerlijk doe heel erg graag mee 🍀🍀🍀