Ga naar de inhoud

Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

Yes, het is weer tijd voor een gerecht boordevol groente. Aan het einde van de zomer snak ik er naar om gezond te doen en meer groente te eten. Met deze bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus gaat dat helemaal lukken. In de zomer gaat de broekriem ongemerkt een gaatje...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op
bloemkool koken - bloemkoolrijst met kip

Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

Bloemkoolrijst met kipYes, het is weer tijd voor een gerecht boordevol groente. Aan het einde van de zomer snak ik er naar om gezond te doen en meer groente te eten. Met deze bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus gaat dat helemaal lukken.

In de zomer gaat de broekriem ongemerkt een gaatje losser.. Ik hoop dat ik niet de enige ben die hier last van heeft 😉 Barbecues, ijsjes en ander zomer- (en vakantie)voedsel zorgen er voor dat ik in de zomer net even wat meer snoep. Ik geniet er ontzettend van, maar aan het einde van de zomer heb ik ook zin om weer wat gezonder te doen. Om meer fruit en groente te eten.

In dit gerecht heb ik geen rijst, pasta of andere koolhydraten toegevoegd, maar fijngemalen bloemkool als rijst gebruikt. Naast de bloemkool voeg ik ook andere groente toe die ik lekker mee bak. De omeletreepjes, spekjes, krokante kip en sweet chilisaus maken dit gerecht extra lekker.

Bloemkoolrijst met spekjes en kip

Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder olie of boter) krokant. Bak de kipschnitzels in een andere koekenpan met een beetje olie aan beide kanten aan.
2
Stap 2
Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een wok en fruit de ui met de knoflook hier in aan. Voeg de soepgroenten, breng op smaak met peper en de gembersiroop. Bak dit tien minuten mee.
3
Stap 3
Maal de bloemkool in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer fijn. Doe de bloemkool bij de groente en bak dit ongeveer 4 minuutjes mee.
4
Stap 4
Roer de eieren door elkaar, meng met de melk en breng op smaak met zout en peper. Bak van het eimengsel twee dunne omeletjes.
5
Stap 5
Snijd de lente ui in ringen, de kipschnitzels in blokjes en de omeletten in reepjes.
6
Stap 6
Verdeel de bloemkoolrijst met groenten en spekjes over de borden. Verdeel de blokjes kipschnitzel hierover, samen met de omeletten en de ringen lente ui. Serveer met sweet chillisaus.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

17 reacties

Renate

Ik heb geen makkelijke eters in huis.. maar de pan was leeg. Erg lekker!

Laat een bericht achter

Joke

Ovenscholel

Laat een bericht achter

Jeantin Boltjes

Was erg lekker! Alleen hebben we de gembersiroop vervangen door Oestersaus ;-) En volgende keer proberen we het met oosterse groente ipv soepgroente

Laat een bericht achter

Christa

Lijkt me erg lekker. Ga ik binnenkort maar eens maken. Maar even een vraag. Ik ben me aan het verdiepen in KHA of beperkt eten, maar ben nog een leek in het tellen endergelijke. Hoeveel KH bevat dit recept?.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Daar kan ik je niet mee helpen Christa, ik ben ook een leek in KH tellen ;)

hinke

kun je dit gerecht ook invriezen? zodat je het later weer kan opwarmen?

Laat een bericht achter

Anouk

Bovenstaande recept is echt een aanrader! Heb wel champignons en spekjes met ketjap en knoflook geroerbakt, heerlijk! Maar de krokant gebakken schnitzel reepjes....schot in de roos!

Laat een bericht achter

Corrien

Gisterenavond gemaakt. Het recept wel verdubbeld ivm aantal personen. Was heerlijk! Leuk recept en bomvol groente! Het lijkt me dat dit recept ook past in een koolhydraatarm dieet?

Laat een bericht achter

Gerdien

Wat een heerlijk recept! Ik heb de gewone kipsnitzel gebruikt maar ook dat smaakte super! Heerlijke combinatie zo alles bij elkaar, dank je wel!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen!

Elly Timmerman

Heerlijk hoor! Wij zullen dit nog heel vaak eten!

Laat een bericht achter

Esther

Erg lekker, zoonlief was er ook zeer over te spreken. In de stappen vond ik de sojasaus niet meer terug... ik heb hem met de gembersiroop toegevoegd. Wat was jouw idee, Brenda?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed dat je dat gezien hebt Esther. De sojasaus heb ik uiteindelijk niet meer toegevoegd, omdat ik voor de gembersiroop ben gegaan.

gerda

wat een lekker recept, dit ga ik meer maken, ik heb kippedij gebruikt, en in repen gesneden, en gebakken, het eet lekker weg, en nog gezond en snel klaar

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen Gerda, wij vonden hem ook echt heel erg lekker. Gaan dit zeker vaker eten.

Robert

Was een bijzonder smakelijk recept. Gaan ik nog wel n keer maken.

Laat een bericht achter

sanne

Erg lekker recept, voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op