Ga naar de inhoud

4x hapjes op een spiesje

4 keer heerlijke hapjes op een spiesje. Ik geef jullie lekkere inspiratie voor bij de borrel. Op onze housewarming heb ik een feestelijk hapje op een spiesje geserveerd. De vier spiesjes die hier op lagen laat ik vandaag aan jullie zien. Hapjes op een spiesje: makkelijk te eten Hapjes op een spiesje zijn handig omdat
Delen op

4x hapjes op een spiesje

4 keer heerlijke hapjes op een spiesje. Ik geef jullie lekkere inspiratie voor bij de borrel. Op onze housewarming heb ik een feestelijk hapje op een spiesje geserveerd. De vier spiesjes die hier op lagen laat ik vandaag aan jullie zien.

Feestelijk hapje op een spiesje, Anti pasti spiesjes hapje feestje

Hapjes op een spiesje: makkelijk te eten

Hapjes op een spiesje zijn handig omdat ze gemakkelijk te eten zijn zonder dat je bestek nodig hebt. Je gasten kunnen de spiesjes eenvoudig oppakken en genieten van het lekkers, zonder zich zorgen te maken over het knoeien of het zoeken naar een bord of servet.

Ik merk dat ik deze zomer erg van de spiesjes ben, na de pasta spiesjesanti pasti spiesjes en cheeseburgers op een stokje is dit het vierde artikel met spiesjes in korte tijd. Nu stop ik hoor 😉

Feestelijk hapje op een spiesje, Spiesje hapje feestje

4x feestelijke hapjes op een spiesje

Het leuke aan deze hapjes is dat je ze precies kan maken zoals je ze lekker vindt. Ik zorg voor een vegetarisch hapje op een spiesje, en gebruik ingrediënten meer dan een keer.

Zo kan je lekker variëren, maar vermijd je dat je teveel ingrediënten in huis hoeft te halen. Zo gebruikte ik de mozzarella meer dan eens.

Caprese spiesje

Een Caprese spiesje is een eenvoudig, smakelijk of hapje dat zijn oorsprong vindt in de Italiaanse keuken. Het is vernoemd naar het eiland Capri in Italië en staat bekend om zijn eenvoudige ingrediënten en frisse smaken. De hoofdingrediënten van een Caprese spiesje zijn:

  • half tomaatje
  • blaadje verse basilicum
  • bolletje mozzarella
  • half tomaatje

Meloen spiesje

Een meloen met ham spiesje is een eenvoudig, klassiek voorgerecht of aperitiefhapje dat bestaat uit stukjes meloen, meestal cantaloupe of honingmeloen, omwikkeld met plakjes ham. Dit gerecht is populair in veel Mediterrane en Europese keukens en staat bekend om zijn verfrissende smaakcontrasten tussen het zoete en sappige van de meloen en het zoute en hartige van de ham. Je hebt nodig:

  • 1/3 plakje ham
  • stukje meloen

Mozzarella hawaii spiesje

Dit is een variant op de klassieke Caprese spiesjes met een Hawaiiaanse twist. Het combineert de smaken van mozzarella, ananas en ham om een zoet-zoute smaakcombinatie te creëren. Dit is wat je nodig hebt:

  • half plakje gebakken serranoham
  • bolletje mozzarella
  • stukje gegrilde ananas

Mozzarella met salami spiesje

Dit is weer een variant op het caprese spiesje. In plaats van tomaat gebruik je paprika en we voegen er een blokje salami aan toe:

  • stukje gegrilde paprika
  • bolletje mozzarella
  • olijfje
  • blokje salami
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

4 reacties

Kiki Wals

Ik vind het recept 3 het lekkerst omdat ik van mozzarella hou! Mijn man is in juli jarig, en ik wil een tuinfeestje voor hem organiseren en veel hapjes koken. Het enige dat ik bestel is het brood. Bedankt voor het recept!

Laat een bericht achter

sel

laatste tijd alleen maar spiesjes/borrel hapjes op je blog...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat klopt, ik heb twee weken lang veel hapjes gedeeld. Binnenkort komen er weer lekkere (makkelijke) maaltijden aan hoor :)

Demi

Omnomnom, lijkt me allemaal heel erg lekker!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op