Ei met rookvlees – omeletrolletje

Omeletrolletje met rookvlees

Ei gewikkeld in rookvlees is een hapje dat op menig feestje geserveerd wordt. Ik geef er een twist aan, en maak er een omeletrolletje met rookvlees van.

Ik ben gek op hapjes bij feestjes. Ik kan er ook echt niet vanaf blijven als er een schaal met hapjes voorbij komt, het is te lekker. Daarom vind ik het leuk om mijn gasten te verrassen met hapjes die ze niet gewend zijn. Op menig feestje liggen regelmatig dezelfde hapjes op de schaal. Blokje kaas en worst doen het natuurlijk altijd goed, en ook het welbekende rookvleesrolletje met ei valt vaak in de smaak. Maar het is juist leuk om eens wat anders te proeven toch?

Op ons vorige feestje maakte ik daarom omeletrolletjes met rookvlees. Een succes, want ook deze hapjes vlogen weer van de schaal. Daarom deel ik hem graag met jullie.

ei met rookvlees hapje

Ei met rookvlees – omeletrolletje

Ingrediënten voor ongeveer 18 hapjes

  • 6 grote eieren
  • 40 ml melk
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 100 gram roomkaas
  • 12 plakken runder rookvlees
  • 3 kleine handjes rucola
  • zout en peper
  • olie om te bakken

Bereiding

Snijd de bieslook fijn.

Roer 2 eieren in een kommetje los en doe hier 1/3 van de melk bij, 1/3 van de bieslook en een snuf zout en peper. Bak hiervan in een koekenpan (diameter 24 cm) met een beetje olie een omelet.

Leg de omelet op een bord en laat het afkoelen. Herhaal ondertussen bovenstaande stap met de overige eieren

Besmeer de afgekoelde omeletten met de roomkaas. Beleg de omeletten met 4 plakjes rookvlees. Bestrooi dit met rucola en rol de omeletten strak op.

Tip: voor het mooiste resultaat bepak de je opgerolde omeletten in huishoudfolie en koel je het even in de koelkast voor je het in plakjes snijdt.

Snijd de opgerolde omeletten voor het serveren in plakjes.

Tip: Dit is een glutenvrij hapje. Als je een wrap vervangt door een omelet kun je dit hapje dus ook serveren aan mensen met een intolerantie voor gluten.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES