Mexicaanse nachodip

Snelle nacho dip koud

Deze Mexicaanse nachodip is een topper op ieder feestje. Zodra je de schalen met de dip op tafel zet duiken je gasten er in.

Mijn schoonzusje heeft deze dip al op menig feestje op tafel  gezet, en iedere keer denk ik: deze moet ik ook eens maken. Het kwam er telkens niet van, tot we ons housewarming-feestje gaven. En ook deze keer was de nachodip een hit!

Het fijne aan deze dip is dat je hem van te voren kunt bereiden, zo hoef je hem tijdens het feestje alleen nog maar op tafel te zetten. Tip: zorg wel dat je voldoende nacho’s op voorraad hebt!

Ik heb eerder een nachodip met jullie gedeeld, dat was een andere variant met daarbij ook avocado. Klik hier om het recept te bekijken.

Mexicaanse dip nacho

Mexicaanse nachodip

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor een grote schaal

  • 300 gram roomkaas
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1 ui
  • 150 ml tacosaus (ik nam de tacosaus naar dit recept)
  • 3 tomaten
  • halve gele paprika
  • halve rode paprika
  • 4 stengels lente ui

Extra benodigd: een schaal met een afmeting van 25 x 20 cm

Bereiding

Snipper de ui fijn en roer dit met de roomkaas en mayonaise door elkaar. Verdeel dit mengsel over de bodem van je schaal. Verdeel hierover de tacosaus.

Snijd de paprika in blokjes en de lente ui in ringen. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd ze ook in blokjes. Verfdeel dit als laatste over de nachodip.

Serveer de Mexicaanse nachodip met nacho’s.

Wil je de dip bewaren? Dat kan! Dek de schaal af met een deksel of huishoudfolie en bewaar het in de koelkast.

 

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. jonna@burgertrutjes says

    Lekker recept! Klopt het dat het linkje naar de tacosaus mist? En hoeveel ml gebruik je van die saus?