Ga naar de inhoud

Frisse komkommersalade

Deze frisse komkommersalade met yoghurtdressing en paprika is het ideale zomerse bijgerecht. Lekker bij de barbecue, of naast de maaltijd. Een komkommersalade is lekker old school, vroeger stond dit bij mijn ouders in de zomer altijd al op tafel. Toen vond ik het niet lekker, nu wel! Want het is...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Frisse komkommersalade

KomkommersaladeDeze frisse komkommersalade met yoghurtdressing en paprika is het ideale zomerse bijgerecht. Lekker bij de barbecue, of naast de maaltijd.

Een komkommersalade is lekker old school, vroeger stond dit bij mijn ouders in de zomer altijd al op tafel. Toen vond ik het niet lekker, nu wel! Want het is zo fijn om soms een lekker fris hapje bij het avondeten te hebben.

De komkommer schaaf ik het liefst in dunne plakjes, ik ben geen fan van het raspen van komkommer omdat er dan veel vocht vrij komt. En breng ik op smaak met knoflooksaus gemengd met yoghurt. De knoflook brengt de komkommer goed op smaak, maar niet te heftig. Bieslook en blokjes paprika maken de salade af. En dat was het, super simpel maar ook super lekker.

Snelle frisse komkommersalade

Frisse komkommersalade

Ingrediƫnten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze frisse komkommersalade

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Schaaf de komkommer in dunne plakjes met een mandoline of andere schaaf.
2
Stap 2
Meng de yoghurt met de knoflooksaus en snijd de paprika in kleine blokjes.
3
Stap 3
Roer de saus door de komkommer en meng vervolgens de bieslook en de paprika er door.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

3 reacties

Linda

Thanks voor dit heerlijke recept! EĆ©n van de gerechten die ik overgenomen heb van m'n moeder en die we nog steeds standaard eten bij bloemkool, is komkommer met azijn en suiker. Deze variant lijkt me ook erg lekker, ga ik zeker een keer proberen!

Laat een bericht achter

Heike.

Heerlijk gerecht voor als het lekker warm is en ga ik zeker nog maken en heb het gerecht opgeschreven voor vele malen vaker te maken en dankjewel voor deze heerlijke recept Brenda.

Laat een bericht achter

jonna@burgertrutjes

Heerlijk! Komkommersalade gaat er bij mij altijd wel in. Ook lekker op een cracker met een plakje kaas :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op