Broodje salmon melt met avocado (En: visliefhebbers gezocht!)

Salmon melt tosti met avocado

gesponsord artikel

Vandaag gaan we voor een lekker broodje met zalm uit blik. Een ‘salmon melt’ met avocado. Een soort luxe tosti. En dat is niet alles, ik zoek ook enthousiaste visliefhebbers die net als ik met Princes zalm aan de slag willen gaan!

Ik eet regelmatig vis, toch eet ik niet zo vaak zalm uit blik. Vaker kies ik voor tonijn uit blik. Zonde, want roze zalm is erg lekker en veelzijdig. In veel recepten kun je roze zalm uit blik gebruiken. Daarom vind ik het extra leuk dat Princes mij (en jullie, lees snel verder!) uitdaagt om met de roze zalm aan de slag te gaan.

Vroeger bij mijn ouders thuis aten we regelmatig roze zalm op brood, of op een toastje. Met kerst stond ieder jaar onze favoriet, de zalmcocktail op tafel. (klik hier om mijn versie hiervan te bekijken)

Zalmtosti met avocado

Deze luxe tosti is een variant op de bekende tuna melt. De tonijn vervang ik door roze zalm, en ik voeg romige avocado toe. Super lekker als dit broodje (royaal bestrooid met kaas) onder de grill vandaan komt.

Voor dit recept gebruik ik de roze zalm van Princes. De zalm van Princes voldoet aan het MSC keurmerk. MSC zet zich in om duurzame visvangst te bevorderen en heeft het doel om het visaanbod in de zee voor de lange termijn te garanderen. Ook wil de organisatie de leefomgeving van de vissen gezond houden. Dit kan door goed beheerde, verantwoorde visserij.

Ga ook aan de slag met Princes roze zalm!

Er is meer! Princes nodigt je uit om samen met mij vaker met roze zalm uit blik te koken. Meld je aan als mijn bloginsider. Je krijgt een pakketje van Princes thuisgestuurd waarmee je aan de slag kunt. Aan de bloginsider met het leukste recept mag een weekendje weg ter waarde van € 250,- weggeven. Meld je aan via deze pagina, aanmelden kan tot en met 23 juli 2017.

Ik ben benieuwd wat voor lekkers jullie allemaal maken met de zalm, ik ga snel door naar het lekkere broodje salmon melt met avocado.

Zalm toast met avocado

Broodje ‘Salmon melt’ met avocado

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 broodjes

  • 4 dikke sneden oerbrood (zo donker of licht als je zelf lekker vindt)
  • 300 gram Princes roze zalm uit blik
  • 1 rijpe avocado
  • peper en zout
  • halve theelepel tabasco
  • geraspte kaas (ik nam mozzarella)
  • 1 eetlepel roomboter

Bereiding

Verwarm de grill of het tostiapparaat voor.

Haal de zalm uit het blik en verwijder het vel en de graten. Lepel het avocadovlees uit de schil en prak dit met een vork.

Besmeer van ieder snee brood een kant met roomboter. Dit is straks de buitenkant van het broodje. Beleg twee van de niet besmeerde kanten brood met de helft van de kaas. Verdeel hier de zalm op, bestrooi dit met zout en peper en verdeel de tabasco erover. Besmeer dit met de avocado. Strooi hierover (royaal) kaas en leg de andere sneden brood met de niet besmeerde kant op de kaas.

Bak de broodjes ongeveer 5 minuten tussen de grill zodat het kaas gesmolten is en de bovenkant goudbruin is.

Wil jij ook aan de slag met de zalm van Princes? Meld je dan hier aan als mijn insider!

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Princes, lees mijn disclaimer.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Corrie Jasperse says

    Jammer dat het via Facebook gaat, dan kan ik niet meedoen, heb geen facebook.

  2. jonna@burgertrutjes says

    Heerlijke sandwich! Ik eet ook alleen maar tonijn uit blik. Ik ga mij aanmelden voor de actie, leuk!