Citroenpasta met broccoli en kip

Citroenpasta met broccoli en kip

Lekker hoeft niet ingewikkeld te zijn, dat bewijst deze lekkere pasta met citroen en broccoli.

Ik hoop dat jullie ook genoten hebben van het weekend. Misschien is je vakantie zelfs al begonnen? (of juist alweer voorbij?) Wij hebben dit weekend onze housewarming gevierd voor vrienden en familie en dat was super geslaagd, het mooie weer hielp daar ook zeker aan mee.

 

Vandaag doe ik even rustig aan na het feestweekend en een maaltje als deze is dan ideaal. Met maar een paar ingrediënten maak je een topgerecht. Deze pasta is een echt zomer-recept, door de citroen is het lekker fris, de roomkaas zorgt voor een romige touch en de Parmezaan geeft een beetje pit. Broccoli zorgt voor de nodige groentjes, en de kip? Die is gewoon erg lekker.

Zomerpasta met citroen en broccoli

Citroenpasta met broccoli en kip

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram tagliatella
  • 3 kipfilets
  • 1  broccoli
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • boter om in te bakken

Bereiding

Kook de pasta in ruim water gaar, kook de roosjes broccoli in een andere pan.

Breng de kip op smaak met zout en peper en bak dit in een koekenpan met boter aan beide kanten goudbruin en gaar.

Snijd de gebakken kipfilet in plakken en doe ze terug in de koekenpan. Doe de gekookte pasta en broccoli er bij en breng op smaak met zout en peper, citroensap en rasp en voeg de roomkaas toe. Verwarm dit even mee en roer door zodat het goed gemengd is.

Verdeel over de borden en maak af met de Parmezaanse kaas.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marleen says

    Bedoel je met roomkaas monchou?

    • Brenda Kookt says

      Nee hiermee bedoel ik neutrale roomkaas, zoals bijvoorbeeld Philadelphia.

  2. Tineke says

    Hilarisch dit. Ik heb net vrijdag citroen pasta gemaakt geïnspireerd op http://www.brendakookt.nl/2016/10/31/pasta-met-citroen-kip/
    En ik had zo geen inspiratie voor groentes erbij. Aan broccoli zou ik niet gedacht hebben.
    Adviesje van mij voor de kokers is wel om meer citroensap te gebruiken. Ik heb een hele gebruikt voor twee personen en toen smaakte het voldoende naar citroen. Maar experimenteer er lekker op los.

  3. Marloes says

    Lijkt mij heerlijk! Kan ik de roomkaas door iets anders vervangen?