Pastaspies met kip-pesto

Hapje picknick pastaspies

gesponsord artikel

Vandaag deel ik een lekker zomerhapje dat je goed kunt voorbereiden, en mee kunt nemen als je er op uit gaat! Ik deel lekkere pastaspiesjes met kip en pesto.

Als we op een mooie zomerdag met familie of vrienden gaan varen vind ik het altijd leuk om voor iedereen iets lekkers mee te nemen. Het liefst ga ik dan voor een spiesje. Omdat het makkelijk eet, je hebt geen bordjes of bestek nodig. Een spiesje met soesjes (zoals deze) of rolletjes pannenkoek (zoals deze) doet het altijd goed. Maar om iedere keer hetzelfde te maken is ook niet leuk en dus bedacht ik iets anders op een stokje: pasta!

Bijna iedereen vindt pasta lekker, je kunt er lekker mee variëren, én het is ook nog eens gezond. En een handigheidje: de Pyrex schalen die je nu bij Jumbo spaart zijn ideaal om de spiesjes in mee te nemen!

Pastaspies met kip en pesto

De Pyrex schalen zijn er in 8 verschillende formaten. Ik vind het heel fijn dat er meerdere vierkante formaten zijn, deze passen namelijk het beste in de koelkast, vriezer of koelbox. Ik was al een tijdje opzoek naar een vierkante schaal waarin ik mijn spiesjes kan meenemen. In deze lijn van Jumbo zijn er zelfs twee schalen waar de spiesjes heel goed in passen. En het  fijne is dat de deksels van de schalen heel goed sluiten.

Daarbij zijn de schalen multifunctioneel, ze kunnen in de diepvries, oven en magnetron! En natuurlijk ook in de koelkast. Zo kun je niet alleen eten meenemen naar een picknick, barbecue of dagje weg, je kunt ook heel goed maaltijden voorbereiden. Zo kun je een ovenschaal maken en deze in de koelkast bewaren met de deksel er op (ideaal zo heb je dus geen huishoudfolie of aluminiumfolie meer nodig). Je haalt de deksel er af en je schuift de schotel zo in de oven.

De multifunctinele Pyrex schalen spaar je vanaf vandaag (28 juni) bij Jumbo, klik hier voor meer informatie. 

Genoeg over de handige schalen, door naar de zonnige pastaspiesjes! Scroll naar benden voor het recept.

Picknickhapje

Pastaspies met kippesto

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 8 spiesjes

  • 48 stukjes penne pasta
  • 1 kleine kipfilet
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 8 groene olijven (zonder pit)
  • 18 snacktomaatjes
  • 8 kleine bolletjes mozzarella
  • 8 blaadjes basilicum

Extra benodigd: 8 satéprikkers

Bereiding

Pocheer de kip in ruim water, na ongeveer 8 minuten is de kipfilet gaar. Snijd de kipfilet in blokjes en meng dit met 2/3 van de groene pesto. Laat dit even staan zodat de kipfilet kan afkoelen.

Kook de pasta gaar in ruim water. Giet de pasta hierna af en roer de overige pesto er door. Laat de pasta afkoelen.

Rijg de ingrediënten op de satéprikkers: begin met 2 stukjes penne, een stukje kipfilet, een blaadje basilicum en een bolletje mozzarella. Vervolgens nog 2 stukjes pasta, een tomaatje, olijf, 2 stukjes pasta en tot slot nog een tomaatje.

Bewaar de pastaspiesjes in de Pyrex-schaal, en houd het koel tot gebruik.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Jumbo, lees mijn disclaimer.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *