Ga naar de inhoud

Kabeljauw met een citroenkorst

Een lekker fris stukje vis met citroen en een romig korstje, kabeljauw met citroenkorst. Het gebeurd bijna nooit dat ik op maandag een vis-recept met jullie deel. Van huis uit aten we vis op vrijdag en daarom plaats ik ook vaak op vrijdag een visrecept op het blog. Al is...
10 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kabeljauw met een citroenkorst

Kabeljauw met citroenkorstEen lekker fris stukje vis met citroen en een romig korstje, kabeljauw met citroenkorst.

Het gebeurd bijna nooit dat ik op maandag een vis-recept met jullie deel. Van huis uit aten we vis op vrijdag en daarom plaats ik ook vaak op vrijdag een visrecept op het blog. Al is dat ook al weer een poosje geleden, dus het is de hoogste tijd om een lekker gerechtje met vis te eten. En omdat ik dit zo lekker vond besloot ik niet te wachten tot vrijdag, maar het recept vandaag alvast met jullie te delen.

Vorige week wilde ik iets met vis eten, ik wist alleen niet wat. In verband met het warme weet had ik geen zin in een uitgebreide maaltijd, het moest iets makkelijks zijn. Toen bedacht ik deze kabeljauw met citroenkorst. Gemakkelijk om te maken, het combineert goed met veel verschillende andere bijgerechten (bijvoorbeeld aardappeltjes en een salade). En wat ook niet onbelangrijk is: het is vooral erg lekker.

Dus wanneer zet jij deze vis met een krokant korstje met citroen op tafel?

Vis met korstje citroen

Kabeljauw met citroenkorst

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kabeljauw met een citroenkorst

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Snijd de peterselie fijn. Meng de kwark met olijfolie, 2 eetlepels panko, citroenschil, knoflookpoeder, peterselie, en dille. Breng op smaak met peper en zout.
3
Stap 3
Dep de visfilets droog en bestrooi met peper en zout en besprenkel met citroensap. Verdeel het kwarkmengsel over de visfilets zodat er een mooie laag op zit. Bestrooi dit met Parmezaanse kaas.
4
Stap 4
Bak de viscuisine 10 minuten af in de oven zodat de vis gaar is en de kwarklaag goudbruin.

Tip: als je kabeljauwfilet uit het vriesvak gebruikt is de baktijd in de oven vaak iets langer.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

2 reacties

Marie

Het ziet er heerlijk uit! Bedankt voor het recept. Ik ben er zeker van dat mijn familie er van zal houden.

Laat een bericht achter

jonna@burgertrutjes

Vis heb ik pas sinds kort ontdekt, fijn recept dit.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op