Ga naar de inhoud

Bacon-chocokoekjes

Maak je er vandaag ook een zondag bakdag van? Ga dan voor deze bacon-chocokoekjes met pindakaas. Geloof me, daar kun je niet vanaf blijven!   Bacon-chocokoekjes Als je een pindakaaslover bent dan moet je het Pindakaas kookboek van Saskia Lelieveld en Marije Sietsma op je wishlist zetten. Dit kookboek staat...
Delen op

Bacon-chocokoekjes

Bacon-chocokoekjes Brenda Kookt receptMaak je er vandaag ook een zondag bakdag van? Ga dan voor deze bacon-chocokoekjes met pindakaas. Geloof me, daar kun je niet vanaf blijven!

 

Bacon-chocokoekjes

Als je een pindakaaslover bent dan moet je het Pindakaas kookboek van Saskia Lelieveld en Marije Sietsma op je wishlist zetten. Dit kookboek staat boordevol lekkere recepten met pindakaas. Van ontbijtjes tot koekjes, taarten, hartige gerechten tot toetjes. Allemaal hebben ze één ding gemeen: in het recept zit pindakaas verwerkt. Soms met pindakaas in de hoofdrol, soms een subtiele bijrol. Net hoe het bij het recept het beste past.

 

Bacon-chocokoekjes Brenda Kookt recept

Pindakaas kookboek

Het Pindakaas kookboek is met liefde gemaakt, dat zie je. De foto’s van Saskia zijn duidelijk, mooi helder en zonder poespas (dat kan ook niet anders, Saskia is professioneel foodfootgraaf! Leuk om te weten: Saskia maakte ook de lifestyle foto’s van mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist). Tussen de foto’s van gerechten zijn kleinere bruine bladeren geplaatst waar de recepten op weergegeven worden. Dit is een leuk detail dat het boek echt anders maakt dan andere kookboeken.

Inmiddels zijn dit koekjes met een verhaal. Pas bij de derde keer bakken waren ze niet uitgelopen over de hele bakplaat of verbrand. Ik moet duidelijk nog wennen aan mijn nieuwe oven.

Toen ik voor het eerste door het boek bladerde vielen deze koekjes mij direct op. Deze koekjes moest ik maken! Koekjes met bacon, dat leek me echt té lekker. Zeker als er ook nog eens pindakaas en chocolade in zit. Al moet ik zeggen dat ik de chocolade niet per se nodig vindt bij dit recept. Met alleen de pindakaas en een beetje extra becan was het helemaal top geweest.

Het pindakaas kookboek| Saskia Lelieveld & Marije Sietsma | Uitgeverij Loopvis | verkrijgbaar voor € 18,95.
Klik hier om het boek te bestellen via bol

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bacon-chocokoekjes

Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200 ºC (heteluchtoven 180 ºC). Snijd de bacon in kleine stukjes en bak deze op laag vuur in ongeveer 10 minuten krokant. Bij het bakken komt er vet vrij met heerlijke batonsmaak. Dat is natuurlijk zonde om weg te gooien, dus dit mengen we lekker door het deeg. Zet hiervoor een vergiet op een kommetje en doe de inhoud van de koekenpan in het vergiet. Zo kunnen de batonstukjes uitlekken en vang je het vet op.
2
Stap 2
Meng het afgekoelde vet met de roomboter, suiker en basterdsuiker tot een romig mengsel. Voeg een ei toe en klop het goed door, tot het helemaal is opgenomen in het boter-suikermengsel. Voeg dan ook het tweede ei toe en meng deze er goed doorheen.
3
Stap 3
Voeg nu whisky, bloem, baksoda, bakpapier en zout toe. Meng goed en roer dan ook de stukjes chocolade, pindakaas en de gebakken bacon erdoor. Houd wat bacon apart om over de koekjes te strooien voor ze de oven in gaan.
4
Stap 4
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Wij gebruiken een kleine ijsschep om de koekjes op de bakplaten te scheppen. Dat gaat makkelijker als je het koekjesdeeg eerst een halfuurtje in de koelkast zet. Druk de overgebleven stukjes bacon er voorzichtig bovenop, en bak de koekjes in 15 minuten gaar en goudbruin.
5
Stap 5
Haal de koekjes uit de oven en laat ze een paar minuten op de bakplaat liggen. Verplaats ze dan naar een rooster en laat de koekjes helemaal afkoelen.
Bekijk ook andere recepten
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room
Kinder Bueno brownie
Chocolate chip haverkoeken

4 reacties

Daniëlle

Wat een bijzondere combinatie! Wel erg lekker lijkt mij.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Jaa super lekker!

Ria

Bakpapier??

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Op het bakpapier bak je de koekjes.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op