Ga naar de inhoud

Met rijst en parmezaan gevulde tomaten uit de oven

Pomodvri repieni all forno con riso e parmigiano op zijn Italiaans. Dit recept met gevulde tomaten komt uit het heerlijke kookboek De smaak van Sicilië, een kookboek dat met deze zonnige dagen goed van pas komt. Zo waan je je bijna echt op het Sicilië. Twee jaar geleden gingen wij...
Delen op

Met rijst en parmezaan gevulde tomaten uit de oven

Gevulde tomaten siciliaans recept

Pomodvri repieni all forno con riso e parmigiano op zijn Italiaans. Dit recept met gevulde tomaten komt uit het heerlijke kookboek De smaak van Sicilië, een kookboek dat met deze zonnige dagen goed van pas komt. Zo waan je je bijna echt op het Sicilië.

Twee jaar geleden gingen wij met zijn tweetjes op vakantie naar Sicilië. Ik houd van Italië en na deze vakantie houd ik nog meer van Sicilië. Wat hebben we het er heerlijk gehad, en wat hebben we er lekker gegeten. Toen ik een bericht in mijn mailbox ontving over dit kookboek van Ursula Ferrigno was ik er heel benieuwd naar. Ik kon niet wachten tot ik thuis de smaken en gerechten van Sicilië kon proeven.

De smaak van sicilie, Gevulde tomaten recept

Gevulde tomaten

De smaak van Sicilië is een zonnig kookboek met prachtige fotografie en allemaal gerechten afkomstig van het eiland Sicilië. Niet alleen (of juist bijna geen) pasta en pizza, maar verfijnde gerechten boordevol smaak. Dat komt natuurlijk door de rijpe en verse producten die Sicilië rijk is.

Dat laatste is meteen een nadeel. Ik weet zeker dat de recepten die ik uit het boek kook niet zo lekker smaken als wanneer ik ze op Sicilië zou koken. De tomaten, citroenen en aubergines zijn hier bij ons lang niet zo lekker als daar.

Als eerste maakte ik de gevulde tomaten uit het boek. Ik vond het vooral leuk dat de tomaten naast de kruiden zijn gevuld met rijst. De tomaten zijn erg lekker, en hebben heel veel smaak. Ik vind het een leuk bijgerecht om te serveren. De aardappelen erbij vond ik minder geslaagd. Deze zou ik de volgende keer weglaten.

De smaak van Sicilië | Ursula Ferrigno | Eicola Culinair | verkrijgbaar voor € 25,00
Klik hier om het boek te bestellen via bol

 

Gevulde tomaten recept

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze met rijst en parmezaan gevulde tomaten uit de oven

Stap 1
Snijd het steeleind van de tomaten horizontaal in alsof je er een plakje afsnijdt, maar snijd het niet helemaal los; zo krijg je een scharnierend dekseltje. Hol de tomaten voorzichtig uit met een theelepel en hak de pulp fijn. Doe die in een kom en zet opzij. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en laat ze ondersteboven uitlekken met open dekseltje.
2
Stap 2
Snijd de aardappelen in staafjes van circa 10 centimeter lang en 2,5 centimeter breed. Strooi er zout over en zet ze opzij.
3
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 4). Vet een braadslee in met olie.
4
Stap 4
Leg rijst, knoflook, kaas, peterselie, basilicum, munt, oregano en olijfolie in een kom, voeg de bewaarde tomatenpulp toe, meng goed en breng op smaak met zout en peper. Vul de tomaten tot 2 centimeter onder de rand en druk het dekseltje erop. Schik de gevulde tomaten in de braadslee. Zet de aardappelstaafjes er rechtop tussen.
5
Stap 5
Bak de tomaten 30 minuten in de hete oven. Haal ze eruit en serveer ze heet of warm, met verse munt en een straaltje extra vergine olijfolie.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

2 reacties

Marjolein

Hmm klinkt als een heerlijk gerecht! Klopt het dat de rijst niet voorgekookt in de tomaten gaan?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Nee dat klopt niet. Bij de ingrediënten staat dat de rijst al voorgekookt dient te worden.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op