Hamburger recept

zelf kruiden hamburger

Yes, het is zondag! Tijd voor iets lekkers. Vandaag gaan we voor een goede zelfgemaakte hamburger.

Nadat ik een artikel plaatst met tips voor het organiseren voor een burgerparty (bekijk deze hier) kreeg ik veel vragen over de burger zelf. Hoe maak ik mijn favoriete burger? Daarom deel ik vandaag mijn recept voor het maken van lekkere hamburgers. Het gaat in dit artikel dus niet om het broodje of de toppings, maar om het vlees. De hamburger zelf.

Hamburgers uit de supermarkt zijn lang niet zo lekker als de zelfgemaakte hamburger. Het fijne is dat je zelf bepaalt wat je er in stopt en hoe je ze op smaak brengt. Het recept dat ik hieronder deel is mijn basisburger, deze is altijd goed en past bijna overal bij. Ik vind het lekker om een gesnipperd uitje toe te voegen, maar als je hier niet van houdt kun je bijvoorbeeld ook uienpoeder toevoegen, of het zelfs weglaten.

Klik hier voor heel veel lekkers dat je met deze burger kunt serveren. Ik eet mijn burger het liefst met gebakken ui en krokante spekje, afgemaakt met een beetje sla, plakje tomaat en een lik ketchup. Wat is jouw favoriete burgertopping?

Hamburger met spek

Hamburger recept

Bereidingstijd 20 minuten, plus eventueel 30 minuten om te rusten

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 500 gram gehakt (ik neem rundergehakt)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • halve theelepel pikante paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • zout en peper
  • 1 ei
  • halve eetlepel ketchup
  • 1,5 eetlepel paneermeel
  • boter om in te bakken

Bereiding

Snipper de ui en pers de knoflook.

Meng in een grote kom het gehakt met de ui en knoflook, de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Doe het ei, ketchup en paneermeel er bij en kneed dit door.

Kneed 4 mooie burgers van het gehaktmengsel en laat dit (als je er tijd voor hebt) afgedekt met huishoudfolie even (ongeveer 30 minuten) rusten in de koelkast.

Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de hamburgers goudbruin.

Serveer de hamburger zoals je lekker vindt. Inspiratie nodig? Bekijk dit artikel met mijn tips voor een burgerparty, hier vind je veel lekkere toppings voor bij je zelfgemaakte hamburger.

……………………………………………

 Bestel hier  mijn kookboek SNELLE KLASSIEKERS MET EEN TWIST  , hét kookboek voor de ongeduldige thuiskok boordevol makkelijke maaltijden.  (cadeautip!) 

Volg me ook op FacebookTwitter en Instagram (username @brendakookt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *