Courgetterolletjes met geitenkaas

courgetterolletjes met basilicum en geitenkaasAls je een feestje geeft wil je wel eens iets anders op tafel zetten dan een blokje kaas of plakje worst. Schotel je gasten eens deze lekkere courgetterolletjes voor!

Courgetterolletjes met geitenkaas

Ik ben gek op gegrilde courgette, en het fijne is dat je er ook veel mee kunt doen. Zo kun je het zowel warm als koud eten en is het ook geschikt om te verwerken in een hapje. Deze keer ging ik voor een combinatie van geitenkaas met zongedroogde tomaat, basilicum en citroen. Vooral de citroen geeft het hapje een extra (verrassende) dimensie. Houdt je niet van geitenkaas? Vervang dit dan door een andere zachte witte kaas zoals mozzarella of een reepje feta.

Deze courgetterolletjes kun je serveren als hapje, maar bijvoorbeeld ook als onderdeel van een high tea of tapas-diner.

Pincho courgetterolletjes met geitenkaas

Courgetterolletjes met geitenkaas

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 10 stuks

Courgetterolletjes met geitenkaas

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • 10 stukjes zongedroogde tomaat
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • rasp van een halve citroen
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper
  • Extra benodigd: leuke prikkertjes, grillpan

Bereiding:

  1. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Rasp de schil van de citroen. Snijd de helft van de basilicum fijn.
  2. Verwarm een grillpan op het vuur.
  3. Bestrijk de linten courgette met olijfolie, bestrooi met zout en peper en grill deze aan beide kanten in de pan aan.
  4. Beleg de uiteinden van de gegrilde linten courgette met geitenkaas. Bestrooi dit met de helft van de basilicum en een klein beetje citroenrasp. Rol de geitenkaas in de courgette. Leg op het rolletje blaadje basilicum en een stukje zongedroogde tomaat en prik dit met een prikkertje vast.
  5. Het hapje kan zowel lauw-warm als koud gegeten worden.
https://www.brendakookt.nl/2017/06/16/courgetterolletjes-met-geitenkaas/

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Tanja says

    Heerlijk hapje lijkt me dit!! Maar omdat ik niet zo handig ben als jij krijg ik wel een lange bereidingstijd helaas.

  2. Marije says

    Gemaakt voor een vrijgezellen feestje van een vriendin bij de
    High tea.
    Was erg lekker en geslaagd !