Mango hummus

Mango hummusLaatst op een feestje bij vrienden ben ik verpest. Ik weet nu namelijk wat de lekkerste hummus ever is. Dat is namelijk die van de Ten Katemarkt. En de allerlekkerste vond ik de mango hummus. Als iets zo lekker is moet je het eigenlijk niet na gaan maken, maar dat deed ik wel. En het resultaat was goed, erg goed.

Sinds kort ben ik gek op hummus. Het is zo gemakkelijk om zelf te maken, en daarbij komt het altijd van pas. Het is lekker als broodbeleg, op een toastje of cracker, of om in te dippen. Ik serveerde het vorige week zelfs bij de barbecue, lekker op een stokbroodje.

 

Mango Hummus

De mango hummus is een lekkere combinatie van zoete mango met romige kikkererwten. En voor een beetje pit voegde ik hete chilisaus toe. Wat mij betreft is dat samen met de kerrie het geheime ingrediënt van deze copy cat.

Al blijft de echte van de markt toch de lekkerste. Maar ik woon nu eenmaal niet om de hoek en dan is het ideaal als je er zelf een versie van kunt maken. Die deel ik dan weer met jullie, zodat je thuis ook lekker aan de slag kunt. Dus waar wacht je nog op?

 

Mango Hummus

Mango hummus

Bereidingstijd: 15 minutes

Mango hummus

Ingrediënten:

 • 500 gram gewelde kikkererwten (ik gebruik voorgewelde kikkererwten)
 • 1 mango
 • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
 • sap van 1 citroen
 • 1 teentje knoflook
 • 2 theelepels hete chilisaus
 • kerriepoeder
 • zout
 • takje verse peterselie

Bereiding:

 1. Giet het vocht van de kikkererwten af en spoel ze even af onder de kraan. Schil de mango en snijd het in blokjes.
 2. Houd een beetje van de mango en kikkererwten apart voor de garnering. Doe de kikkererwten, blokjes mango, olijfolie, citroensap, knoflook, chilisaus, kerriepoeder en zout in een keukenmachine, blender of staafmixer. Mix dit tot een grove puree. Voeg eventueel een klein beetje water toe als de hummus te dik is.
 3. Snijd een takje verse peterselie fijn, strooi dit samen met kleine blokjes mango en achtergehouden kikkererwten over de mango hummus.
 4. In de koelkast blijft de hummus zeker drie dagen goed.
  Tip: hummus kun je langer bewaren als je het onder een laagje olijfolie zet. 
https://www.brendakookt.nl/2017/06/07/mango-hummus/

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. José says

  Deze komt om m’n to-make lijstje, ziet er heerlijk uit! Welk merk (of soort) chilisaus heb je gebruikt?

  • Brenda Kookt says

   Ik heb het even nagekeken, ik gebruikt de hete chilisaus van Go-Tan.

  • Brenda Kookt says

   Ja het is echt een aanrader hoor Demi, zeker maken! Ik heb het recept inmiddels al drie keer gemaakt. Het is ook zo lekker simpel.

 2. Sanne says

  Tof! Is het recept ook te maken met ‘kant en klare’ kikkererwten?

 3. ingrid says

  ik wacht tot mijn dieet gestopt is, maar het lijkt me heerlijk.
  kook je die kikkererwten verder niet ?

 4. Hanneke says

  Mango hummus…dat ik daar zelf nog niet op was gekomen! Ik heb hem net gemaakt. Ik had alleen geen chilisaus dus heb ik wat uit de chilipepermolen er in gedaan en het is echt heerlijk!! Bedankt voor dit overheerlijke recept!!