Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Caprese pastasalade

Heb je trek in een makkelijke maaltijd of frisse salade? Of zoek je een lekker fris bijgerecht voor bij de barbecue? Ga dan voor deze caprese pastasalade! Vorige weekend heb ik genoten van heerlijk zomerweer. Er is dan ook flink gebruik gemaakt van de barbecue, drie keer barbecuen in een...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Caprese pastasalade

Caprese pastasaladeHeb je trek in een makkelijke maaltijd of frisse salade? Of zoek je een lekker fris bijgerecht voor bij de barbecue? Ga dan voor deze caprese pastasalade!

Vorige weekend heb ik genoten van heerlijk zomerweer. Er is dan ook flink gebruik gemaakt van de barbecue, drie keer barbecuen in een weekend is niet veel toch? 😉 Zo werd ook spontaan de eerste barbecue in onze nieuwe tuin georganiseerd. Ik vind het lekker om een paar frisse salades bij de barbecue te serveren, dus ook deze keer ging ik weer aan de slag met een paar lekkere opties. Een van die opties was deze frisse caprese pastasalade.

Caprese pastasalade

Doordat ik vorige week een artikel met 5x caprese deelde (klik hier om het terug te lezen) zat ik nog helemaal met caprese in mijn hoofd. Voor ik het wist had ik mozzarella, tomaten en basilicum in mijn winkelmandje liggen. Om er een complete salade van te maken besloot ik gekookte pasta toe voegen, de salade maakte ik af met balsamico-azijn. Altijd goed, de salade was een groot succes. En de barbecue ook trouwens.

Het fijne aan deze salade is dat je hem goed kunt voorbereiden en bijvoorbeeld ook mee kunt nemen naar je werk.

Caprese Pastasalade, recept, BrendaKookt

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze caprese pastasalade

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
3
Stap 3
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de tomaten in blokjes en basilicum fijn.
4
Stap 4
Snij de mozzarella ook in blokjes en de ijsbergsla fijn.
5
Stap 5
Meng de gekookte pasta met de balsamico azijn, en breng op smaak met een beetje zout en peper.
6
Stap 6
Meng de pasta met de blokjes tomaten, verse basilicum, ijsbergsla en de mozzarella.
7
Stap 7
Verdeel tot slot de geroosterde pijnbompitjes door de salade.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

3 reacties

Miranda
5/5 sterren

Deze vandaag gemaakt voor bij de BBQ en we hebben ervan gesmuld, bedankt!

Laat een bericht achter

Marja

Wat een goed idee! Ik had gister pastasalade met Riso pasta. Dat lijkt veel op rijst. Maar ik had er wel veel door gedaan. Dat van jou is veel makkelijker, daar zit niet zoveel extra snijwerk in. In de mijne wel. Ik bewaar je idee goed, voor de volgende keer. Het lijkt me namelijk erg lekker. Ik had parmezaan schaafsel, maar buffelmozzarella is waarschijnlijk zeker zo lekker ivm het romige. Bedankt voor de tip! Groetjes, Marja. ?????

Laat een bericht achter

Dori

Waar komt eigenlijk de naam caprese vandaan want ik verwachtte eigenlijk kappertjes in de salade

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op