Taco saus

Mexicaanse saus

Na de molesaus is het tijd voor een andere lekkere Mexicaanse saus, wat mij betreft de lekkerste saus ever: taco saus!

Ik vind het altijd zonde om een potje taco saus te kopen en daarom besloot ik laats weer eens een voorraadje taco saus te maken. Het recept dat ik eerder maakte heb ik iets aangepast en het bleek echt een topper te zijn. De taco saus kun je voor verschillende gerechten gebruiken. Het is niet alleen lekker in een taco, ook als basis voor burrito’s of wraps of gebruik het zoals ik om de nacho’s in te dippen. De saus kan zowel warm worden gegeten als wanneer het is afgekoeld.

Deze saus is bij mij thuis mega goedgekeurd, het was een hit! Wij zijn niet bepaald pittige eters, dit is een milde tacosaus. Houd je wel van pittig? Voeg dan samen met de ui één (of een half) fijngesneden pepertje toe. Tip: maak twee porties en bewaar een deel in de vriezer. Zo heb je altijd een lekkere portie taco saus achter de hand.

Taco saus

Taco saus

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 500 ml saus

  • 400 gram gezeefde tomaten (of passata)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel suiker
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm olijfolie in een pannetje. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in het pannetje aan.

Snijd de paprika in blokjes en verwarm dit 10 minuutjes mee op medium vuur. Voeg de gezeefde tomaten, komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper en suiker toe. Verwarm dit 15 minuten mee op medium vuur.

Je kunt de taco saus grof laten, maar ik vind het fijn om het te pureren zodat een gladdere saus ontstaat.

Verwerk de taco saus in een recept of bewaar het in een gesteriliseerde weckpot (eventueel in de koelkast), of vries de saus in.

Tips:

  • Houd je van pittig? Voeg dan samen met de ui één (of een half) fijngesneden pepertje toe.
  • Bereid meerdere porties en bewaar een deel in de vriezer. Zo heb je altijd een lekkere portie taco saus achter de hand. 

……………………………………………

 Bestel hier  mijn kookboek SNELLE KLASSIEKERS MET EEN TWIST  , hét kookboek voor de ongeduldige thuiskok boordevol makkelijke maaltijden.  (cadeautip!) 

Volg me ook op FacebookTwitter en Instagram (username @brendakookt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *