Ga naar de inhoud

California Roll Sushi Salade

Sushi, maar dan in een kommetje. En niet zomaar sushi, dit is wat mij betreft een van de lekkere sushi’s: de california roll. Maar dan dus in een kommetje, een sushi salade. In verband met de verhuizing (vanaf vandaag wonen we officieel op ons nieuwe adres!) heb ik mijn best...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

California Roll Sushi Salade

Sushi saladeSushi, maar dan in een kommetje. En niet zomaar sushi, dit is wat mij betreft een van de lekkere sushi’s: de california roll. Maar dan dus in een kommetje, een sushi salade.

In verband met de verhuizing (vanaf vandaag wonen we officieel op ons nieuwe adres!) heb ik mijn best gedaan om de voorraadkasten leeg te koken. Het is een fijn moment om dingen even lekker op te maken. En producten die te lang ongebruikt in de kast staan weg te doen. Een van de dingen die op moesten was de sushirijst en de norivellen.

Dus maakte ik voor mezelf een lekker sushimaaltje. Uiteindelijk had ik geen zin om de sushi te rollen (ik kon mijn sushimatje ook niet meer vinden, deze was al ingepakt) en maakte ik er deze lekkere sushi salade van.

Sushi salade

Zeker nu in de lente en straks in de zomer is dit een lekker fris gerechtje met de lekkere sushirijst, frisse komkommer en reepjes wortel en avocado. Gebruik vers krabvlees van de visboer, dit is zoveel lekkerder dan de krabsticks uit de supermarkt. Voor het sausje over de sushi salade moest ik nog een extra flesje kopen, namelijk de hete sriarcha-saus. Deze saus wordt altijd bij de california roll gebruikt, en blijkt gewoon in de supermarkt bij ons in het dorp verkrijgbaar te zijn.

 

Sushi salade

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze california roll sushi salade

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Spoel de rijst af en kook het volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Verwarm in een andere pan de azijn, suiker en het zout en roer dit door tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat dit even afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal (niet van metaal) en meng de dressing er over. Schep dit om en laat de rijst afkoelen.
3
Stap 3
Meng in een kom de mayonaise met sriracha. Verdun met een klein beetje water (ongeveer 1 eetlepel). Lepel dit in een spuitflesje of plasticzakje zodat je het straks over de salade kunt spuiten.
4
Stap 4
Snijd het krabvlees in stukken, en de komkommer in partjes. Snijd of scheur het normvel in stukjes en de avocado in blokjes. Meng dit door elkaar.
5
Stap 5
Verdeel de gekookte sushirijst over twee kommetjes en verdeel hierover het mengsel van krabvlees met de groenten. Spuit een beetje van de srirachasaus over de sushi salade en maak af met sesamzaadjes.
6
Stap 6
Serveer de California rol sushi salade direct.
Bekijk ook andere recepten
Caesar salad recept
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups
Lente-plaattaart met courgette en pesto

3 reacties

A

FANTASTISCH! Het recept is eenvoudig en super lekker. Duizend maal dank voor dit recept.

Laat een bericht achter

Marloes

Gebruikte je voor het verse krabvlees de scharen of iets anders? Dan weet ik wat ik kan vragen bij de visboer.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik heb gevraagd om krabvlees bij de visboer, vermoed dat dit niet uit de scharen kwam maar eerlijk gezegd durf ik dat niet met zekerheid te zeggen.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op