Margarine met een smaakje

Margarine met een smaakje

gesponsord artikel

In mijn vorige artikel over margarine ging het over Margarine VS Roomboter. Ook kwam aan bod welke verschillende vetten er in de producten zitten en wat ik er van vind. Vandaag deel ik iets nieuws over margarine. Wist je dat er tegenwoordig ook margarine met een smaakje verkrijgbaar is? En dat je zelf ook margarine met een smaakje kunt maken, een soort kruidenmargarine.

Ingredienten margarine met een smaakje

Het is heel gemakkelijk om zelf kruidenmargarine te maken, in plaats van kruidenboter. Ideaal als je bijvoorbeeld wilt denken om de waarde van je cholesterol of als je minder verzadigd vet wilt eten. Zo kun je toch een lekker stokbroodje smeren.

Voor een lekkere kruidenmargarine heb je niet zoveel nodig. Ik gebruikte een klein teentje geperste knoflook (of knoflookpoeder), fijngesneden basilicum, een paar druppels verse citroensap en een snuf zout.

Meng de ingrediënten met margarine (op kamertemperatuur zodat de smaken zich beter mengen) en bewaar dit afgedekt in de koelkast.

Variatietip: het is ook lekker om bijvoorbeeld stukjes zongedroogde tomaat of stukjes olijf toe te voegen.

Kruiden margarine

Becel heeft onlangs margarine met een smaakje geïntroduceerd in drie varianten: Becel met walnoot-, kokos- en avocado-olie. Deze nieuwe 100% plantaardige varianten zijn een smaakaanvulling op je dagelijkse boterham. Je kunt dit zo op een boterham smeren, maar bijvoorbeeld ook op een toastje of cracker eten.

Het product is 100 % plantaardig, lactosevrij en glutenvrij. Het bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen en is rijk aan Omega 3 en bevat Omega 6.

Becel Vegan

Met de drie margarines met een smaakje kun je lekkere variaties maken. Denk naast een boterham ook eens aan een wrap of lekker belegd toastje als hapje bij de borrel.

Een paar tips die goed passen bij de margarines: 

Becel met walnoot: lekker bij kaas en gegrilde groenten.
Becel met avocado-olie: lekker met kipfilet, zalm en (of) een gekookt eitje.
Becel met kokosolie & amandelolie: dit gaat goed met zoet beleg. Wat dacht je van hagelslag, aardbeien met een beetje suiker, of jam.

Wil je meer weten over margarine? In vorige artikelen deelde ik weetjes over margarine, bezocht ik de margarine fabriek, maakte ik thuis zelf margarine en bakte ik met margarine deze lekkere chocolate chip cakeOok zette ik Margarine VS Roomboter naast elkaar en vertelde ik hier (klik) wat ik er nou eigenlijk van vind. 

Dit artikel is onderdeel van mijn zoektocht naar margarine, dit is een samenwerking met Unilever, lees mijn disclaimer.

 

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Bas says

    Heb de variant met walnoot gehad. Het is best lekker, wel heel erg opletten waarmee je het combineert want de smaak gaat snel verloren.

  2. Jos says

    Ik ben wel benieuwd of dit nu wel/geen advertorial is. Volgens je disclaimer zet je dit erbij maar ik zie het niet staan. Het lijkt namelijk alsof je, net zoals Rutger, wordt ingehuurd door Unilever om hun margarine te promoten.

    • Brenda Kookt says

      Het staat erbij vermeld, aan het begin- (onder de eerste foto) en aan het einde van het artikel.

      • Jos says

        Die eerste melding had ik inderdaad gemist. Dank voor je reactie.