Wentelteefjes met banaan en pindakaas

wentelteefjes banaanGenieten jullie van het lange paasweekend? Aangezien met pasen het ontbijt of de brunch centraal staat blijf ik ook vandaag nog bij dit thema. Geen gerecht waarbij eieren de hoofdrol spelen. Maar iets anders lekkers, namelijk deze wentelteefjes banaan en pindakaas.

De ‘standaard’ wentelteefjes van brood gebakken in een ei-met-melk-mengsel met kaneel en suiker kennen we denk ik allemaal. Maar het is leuk, en lekker om daar eens mee te variëren. Na de hartige wentelteefjes met Parmezaan en spek (bekijk hier het recept) ga ik nu voor wentelteefjes met banaan en pindakaas. Weer zo’n lekkere combinatie.

 

Brunchgerecht

De boterhammen besmeer ik met pindakaas waarna ze in het melk-eimengsel worden gedoopt en worden gebakken. De banaan bak ik in een andere pan aan en deze laat ik even karameliseren met rietsuiker. Bij elkaar is het een ontzettend lekker brunchgerecht. Durf jij het aan om het vandaag op tafel te zetten?

Wentelteefjes banaan

Wentelteefjes banaan en pindakaas

Wentelteefjes met banaan en pindakaas

Bereidingstijd: 15 minutes

Aantal: 2 personen

Wentelteefjes met banaan en pindakaas

Ingrediënten:

 • 3 boterhammen
 • 1 ei
 • 100 ml melk
 • snuf kaneel
 • 1 banaan
 • halve banaan
 • 2 theelepels rietsuiker
 • 2 eetlepels pindakaas

Bereiding:

 1. Roer het ei los en meng dit met de melk en kaneel. Breng op smaak met zout en peper en roer dit goed door.
 2. Halveer de banaan en snijd deze ook in de lengte door. Bak de stukken banaan in een droge koekenpan aan. Bestrooi met de rietsuiker en bak dit ook even mee.
 3. Verwarm een beetje boter in een andere koekenpan. Besmeer een kant van de boterhammen met de pindakaas. Leg de boterhammen in het beslag, draai het hierna om zodat beide kanten zich vol zuigen met het eimengsel.
 4. Bak de boterhammen op medium vuur aan beide kanten aan, zodat het goudbruin kleurt en licht krokant wordt.
 5. Verdeel de wentelteefjes over de borden en serveer met de gebakken banaan. Serveer eventueel met een beetje maple syrup.
https://www.brendakookt.nl/2017/04/17/wentelteefjes-banaan-en-pindakaas/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marja says

  Oh….dit is pure verwennerij! Ik heb wel eens een tosti gemaakt van pindakaas en banaan, maar nog nooit wentelteefjes. Ik ga het zeker proberen want het lonkt nu al naar me vanaf jouw foto! Tjonge wat klinkt dat lekker…Bedankt voor de tip Brenda.
  Groetjes en een knuffeltje voor Fem. 👍🏻😋🤗👋🏻😘