Ga naar de inhoud

Wentelteefjes met banaan en pindakaas

Genieten jullie van het lange paasweekend? Aangezien met pasen het ontbijt of de brunch centraal staat blijf ik ook vandaag nog bij dit thema. Geen gerecht waarbij eieren de hoofdrol spelen. Maar iets anders lekkers, namelijk deze wentelteefjes banaan en pindakaas. De ‘standaard’ wentelteefjes van brood gebakken in een ei-met-melk-mengsel...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Wentelteefjes met banaan en pindakaas

wentelteefjes banaanGenieten jullie van het lange paasweekend? Aangezien met pasen het ontbijt of de brunch centraal staat blijf ik ook vandaag nog bij dit thema. Geen gerecht waarbij eieren de hoofdrol spelen. Maar iets anders lekkers, namelijk deze wentelteefjes banaan en pindakaas.

De ‘standaard’ wentelteefjes van brood gebakken in een ei-met-melk-mengsel met kaneel en suiker kennen we denk ik allemaal. Maar het is leuk, en lekker om daar eens mee te variëren. Na de hartige wentelteefjes met Parmezaan en spek (bekijk hier het recept) ga ik nu voor wentelteefjes met banaan en pindakaas. Weer zo’n lekkere combinatie.

 

Brunchgerecht

De boterhammen besmeer ik met pindakaas waarna ze in het melk-eimengsel worden gedoopt en worden gebakken. De banaan bak ik in een andere pan aan en deze laat ik even karameliseren met rietsuiker. Bij elkaar is het een ontzettend lekker brunchgerecht. Durf jij het aan om het vandaag op tafel te zetten?

Wentelteefjes banaan

Wentelteefjes banaan en pindakaas

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze wentelteefjes met banaan en pindakaas

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Roer het ei los en meng dit met de melk en kaneel. Breng op smaak met zout en peper en roer dit goed door.
2
Stap 2
Halveer de banaan en snijd deze ook in de lengte door. Bak de stukken banaan in een droge koekenpan aan. Bestrooi met de rietsuiker en bak dit ook even mee.
3
Stap 3
Verwarm een beetje boter in een andere koekenpan. Besmeer een kant van de boterhammen met de pindakaas. Leg de boterhammen in het beslag, draai het hierna om zodat beide kanten zich vol zuigen met het eimengsel.
4
Stap 4
Bak de boterhammen op medium vuur aan beide kanten aan, zodat het goudbruin kleurt en licht krokant wordt.
5
Stap 5
Verdeel de wentelteefjes over de borden en serveer met de gebakken banaan. Serveer eventueel met een beetje maple syrup.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op