Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoepEen lekkere soep is wat mij betreft altijd goed, vandaag gaan we daarom voor de echte Chinese tomatensoep.

Als er iets is dat bij ons thuis uit een pakje op tafel komt dan is het wel de Chinese tomatensoep. Maar dat kun je natuurlijk ook zelf maken. Ik had eerder al eens gelezen dat Francesca op haar blog een heel erg lekker recept voor Chinese tomatensoep had geplaatst (klik hier om deze te lezen). Dit recept moest ik echt eens maken, dus dat deed ik.

De soep is vooral door vriendlief meer dan goedgekeurd. Deze soep is qua smaak precies zoals de soep die je bij de Chinees besteld. En het is dus helemaal niet moeilijk om het te maken. Ik vind het lekker om reepjes omelet en vermicelli aan de soep toe te voegen, dat heb ik aangepast aan het originele recept. En het meest ongewone ingrediënt uit deze soep is appelmoes. Dat klinkt niet Chinees toch?

De soep is een beetje zoetig, een beetje ‘tomatig’ en extra lekker met de kip als je het mij vraagt.

Recept Chinese Tomatensoep

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Bereidingstijd: 45 minutes

Aantal: 6 kommen

Chinese tomatensoep

Ingrediënten:

 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 2 kippenbouten
 • 1 liter kippenbouillon
 • 140 gram tomatenpuree
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 eetlepels bloem
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 100 ml water
 • 400 ml gepelde tomaten
 • 1 eetlepel azijn
 • 4 eetlepels appelmoes
 • zout en peper
 • 100 gram vermicelli
 • 3 stengels lente ui
 • 2 eieren

Bereiding:

 1. Snipper de ui en pers de knoflook. Doe dit samen me de kippenbouten en bouillon in een grote pan en breng dit aan de kook. Laat het 15 minuten op laag vuur pruttelen.
 2. Haal de kip uit de bouillon en laat het even afkoelen. Zeef de bouillon.
 3. Zet de lege pan weer op het vuur en verwarm een de olijfolie Doe de tomatenpuree er bij en bak dit een minuutje mee terwijl je het doorroert. Roer de bloem en gemberpoeder er door, doe er een 100 ml water bij en blijf roeren tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg de gepelde tomaten, azijn, appelmoes en kippenbouillon er bij. Laat dit 10 minuten zacht koken. Pureer de soep hierna met een staafmixer glad. Voeg eventueel extra zout of peper toe samen met de vermicelli.
 4. Pluk de kip van de kippenbouten, snijd de lente ui in ringen. Roer de eieren los en meng dit met een eetlepel water. Bak dit in een koekenpan met een beetje olie tot een mooie omelet. Snijd de omelet in reepjes.
 5. Roer de stukjes kip, ringen lente ui en reepjes omelet door de soep en verwarm dit nog even kort mee vooor je het serveert.
https://www.brendakookt.nl/2017/04/15/chinese-tomatensoep/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Arjan says

  Waar koop ik “2 eetlepels Boem” 😉

  Ik ben ook gek op Chinese Tomatensoep.
  Deze ga ik vandaag gelijk maken.

 2. Vera says

  Ik ga hem zeker maken Brenda ! 👍

 3. Els vanbfageldonk says

  Om de chinese tomatensoep nog chineser te make gebruik ik altijd mihoen ipv vermicelli. Een echte aanrader hoor.
  Bloem gebruik ik nooit want door de appelmoes en mihoen wordt de soep al dikker, geerlijk

  • hermien says

   nog een beetje aan de zure kant!
   kan ik nog iets toevoegen!

   • Els van gageldonk says

    Schepje appelmoes toevoegen.

 4. Stella says

  Hoi Brenda,
  Na het lezen van je Chinese tomatensoeprecept ben ik enthousiast geworden en wil ik deze maken. Alleen een probleempje: er is een stukje tekst bij punt 3, de eerste zin weggevallen.
  Moet je de uitjes en de knoflook die je gezeefd hebt hier een beetje bakken met olijfolie en vervolgens de tomatenpuree er aan toevoegen?
  Ik hoor het graag van je! Dan kan ik dinsdag aan de slag.

  Gr. Stella

  • Brenda Kookt says

   Hoi Stella, De kip van de kippenbouten gebruik je wel. Maar knoflook en ui dat er uit gezeefd niet. Succes, en geniet van de lekkere soep

 5. Jet says

  Net deze gemaakt. wat is ie héérlijk. Hoop dat mijn bezoekers er ook zo over denken morgen. Ik doe ipv vermicelli gebroken mie en ik doe er taugé in.

 6. Frankie says

  Echt een super lekker recept!!!!!! Heb er wel mihoen in gedaan en redelijk wat appelmoes om een zoete smaak te krijgen.
  De kip staat nu op het fornuis om hem weer te maken.