Ga naar de inhoud

Lemon Lava Cakeje

Als je met de paasdagen een toetje wilt serveren dan moet je voor deze lemon lava cakejes gaan. Ze zijn zo lekker, echt! Soms kom je een gerechtje tegen en dan weet je gewoon dat je het moet maken. Meteen! Dat had ik toen ik deze cakejes via Pinterest voorbij...
25 minuten Voorbereidingstijd
12 minuten Bereidingstijd
Delen op

Lemon Lava Cakeje

Lemon Lava Cakeje, Citroen, Lemon curdAls je met de paasdagen een toetje wilt serveren dan moet je voor deze lemon lava cakejes gaan. Ze zijn zo lekker, echt!

Soms kom je een gerechtje tegen en dan weet je gewoon dat je het moet maken. Meteen! Dat had ik toen ik deze cakejes via Pinterest voorbij zag komen. Ik ben gek op citroen en bij het zien van deze cakejes liep het water me in de mond. Dit moest ik proeven.

 

Spectaculaire lemon lava cakejes

De lemon lava cakejes zijn niet alleen lekker maar ook spectaculair! Als je het cakeje opensnijdt loopt het nog zachte citroenmengsel er namelijk uit. De cakejes zijn afgeleid van de chocolade moelleux oftewel het chocolade lava cakeje (dit lekkere recept bekijk je hier). Wat mij betreft is dit de frisse zomerversie van het bekende chocolade cakeje.

Het recept is ietsje aangepast naar mijn smaak, en ook de baktijd en temperatuur heb ik aangepast. De cakejes zijn extra lekker als je ze serveert met een beetje poedersuiker en vers fruit er naast. Ik raad het af om slagroom op de warme cakejes te serveren, deze smelt namelijk weg en dan ziet het er niet meer appetijtelijk uit.

Lemon Lava Cakeje, Citroen, Lemon curd

Lemon lava cakeje

Ingrediënten

Voor de garnering

Extra benodigd: een muffinvorm

Tip: gebruik een siliconen-vorm zodat je de cakejes er gemakkelijker uit kunt halen. 

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze lemon lava cakeje

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 12 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de muffivorm in. Leg eventueel een rondje bakpapier op de bodem om er voor te zorgen dat de cakejes straks gemakkelijker los komen.
2
Stap 2
Smelt de witte chocolade samen met de boter in een pannetje of in de magnetron. (bekijk hier hoe je dit kunt doen)
3
Stap 3
Roer de bloem, poedersuiker en zout door het chocolademengsel. Voeg hierna de eieren, lemon curd, citroen rasp en vanille toe en roer dit goed door.
4
Stap 4
Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag en verwarm dit 12 tot 15 minuten in de oven. Laat de lemon taartjes heel kort een beetje afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes, leg ze hierna direct op de bordjes of schaaltjes.
5
Stap 5
Bestrooi de lemon lava cakejes met poedersuiker en versier met vers fruit. Serveer het hierna direct.
6
Stap 6
Tip: iedere oven is anders en bij dit gerecht komt het nauw aan als je wilt dat de cakejes bij het opensnijden uitlopen. Twijfel je hoe lang jouw cakejes nodig hebben om ze perfect smeuïg van binnen te houden? Test het dan uit met 1 cakeje en bak later de andere cakejes.  

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept

3 reacties

Marja

Hoi Brenda, Ik heb maar 4 lava cakejes nodig. Kan ik het recept gewoon halveren, of de overige 4 cakejes later weer opwarmen? En als ik ze op kan warmen.....hoe lang en op welke temperatuur doe ik dat dan? Alvast bedankt voor het beantwoorden. Met een hatelijke groet en een kusje voor Fem, Marja

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Marja, je kunt het recept heel goed halveren. Opnieuw opwarmen is niet helemaal handig, dan wordt het binnenste ook weer warm en is het een gewoon cakeje. Ook lekker, maar niet helemaal de bedoeling :)

Marja

Sorry....het moet natuurlijk hartelijke groet zijn! Neem me niet kwalijk voor de typfout! Marja

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op