Ga naar de inhoud

Roerei met spinazie en spek

In een paasweek waarin paasrecepten centraal staan mogen receptjes met ei natuurlijk niet ontbreken. Vandaag deel ik een lekker ei-receptje voor bij het ontbijt of de brunch. Roerei met spinazie en spek. Zeg je pasen, dan zeg je eieren. Chocolade paaseieren, maar ook de gewone ei van het kip hoort...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Roerei met spinazie en spek

Roer ei met spinazie en spek, baconIn een paasweek waarin paasrecepten centraal staan mogen receptjes met ei natuurlijk niet ontbreken. Vandaag deel ik een lekker ei-receptje voor bij het ontbijt of de brunch. Roerei met spinazie en spek.

Zeg je pasen, dan zeg je eieren. Chocolade paaseieren, maar ook de gewone ei van het kip hoort er bij de paasbrunch bij. Gekookt of  gebakken is natuurlijk altijd goed, maar wat dacht je van een lekkere zachte roerei? Lekker toch!?

Roerei met alleen een beetje zout of peper is lekker, maar ook een beetje gewoon. Het kan beter. Namelijk met een beetje gebakken spinazie, krokante spekjes én Parmezaan.

Roerei met spinazie en spek

 

Roerei met spinazie en spek

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze roerei met spinazie en spek

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm een klein beetje olijfolie in de koekenpan en bak de spinazie hier in aan. Bak in een andere droge koekenpan de spekjes krokant.
2
Stap 2
Roer de eieren in een kommetje los en meng dit met de melk, zout en peper. Verwarm de roomboter in een schone koekenpan op laag vuur (de boter mag niet kleuren). Roer de gesmolten boter door het eimengsel en giet dit mengsel terug in de pan. Verwarm de pan op laag-vuur en roer het mengsel met een spatel door zodat het ei niet te veel stolt.
3
Stap 3
Als het mengsel mooi dik is geworden van structuur, en op een soort dikke vla lijkt is de roerei klaar. Roer de spinazie door het eimengsel en verdeel het op een bord.
4
Stap 4
Bestrooi met snippers Parmezaan en de krokante spekjes. Serveer de roerei met spinazie met of op toast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op