Ga naar de inhoud

Paas Rocky Road

Pasen is on! Bij deze trap ik de paasrecepten af. Net als voorgaande jaren zorg ik er voor dat het jullie aan kook- en bakinspiratie tijdens de paasdagen niet ontbreekt. Vandaag deel ik een lekkere snack van chocolade. De paas rocky road! Dit is een lekkere chocolade snack waar je...
30 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd
Delen op

Paas Rocky Road

Paas rocky roadPasen is on! Bij deze trap ik de paasrecepten af. Net als voorgaande jaren zorg ik er voor dat het jullie aan kook- en bakinspiratie tijdens de paasdagen niet ontbreekt. Vandaag deel ik een lekkere snack van chocolade. De paas rocky road!

Dit is een lekkere chocolade snack waar je maar van blijft snoepen. Voor deze paas-versie van de Rocky Road heb ik witte chocolade als basis genomen. Zo komen de andere ingredienten namelijk nóg beter naar voren. De andere ingrediënten zijn schuddebuikjes, mini smarties in pasteltinten (dat past zo goed bij de paas-sfeer) en natuurlijk mogen paaseitjes ook niet ontbreken in dit verhaal.

Het resultaat: een hele vrolijke lekkere paas chocolade snack. Hier neem jij toch ook een stukje van als het voor je op tafel staat?

Paas rocky road

 

Paas rocky road

 

Ingrediënten

Extra benodigd; een bakvorm, bakblik of ovenschaal van 12 x 12

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze paas rocky road

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 2 uur
Stap 1
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
2
Stap 2
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de boter samen met de chocolade op zacht vuur in een pannetje. Blijf dit goed doorroeren.
3
Stap 3
Giet de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping. Meng door de andere helft van het chocolademengsel de 2/3 van de schuddebuikjes en 1/2 van de smarties. Zorg er voor dat het goed gemengd is.
4
Stap 4
Giet het chocolademengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de witte chocolade die je apart hebt gehouden. Smeer dit goed uit en strooi hierover de overige schuddebuikjes en smarties over en druk de paaseieren er in.
5
Stap 5
Laat de paas rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor je het aansnijdt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

5 reacties

Patty

Heel leuk recept en het was ook erg lekker. Heb alleen het idee dat de verhoudingen niet helemaal klopten. Ik had voor m'n gevoel te weinig chocolade en/of boter voor hetzelfde resultaat als op de foto. Hij was bij mij erg 'plat', ook al had ik goed gekeken naar de afmetingen van m'n bakblik. De witte chocolade die ik er overheen moest gieten was niet voldoende om de paaseieren goed vast te laten plakken. Qua smaak was het wel echt super lekker!

Laat een bericht achter

Gerry

Hallo Brenda Vraagje 15 gram smartings klopt dat wel is erg weinig gr Gerry

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat klopt, het zijn kleine smarties

Julie

Lijkt me heel lekker! En ziet er ook nog eens super leuk uit!

Laat een bericht achter

jonna@burgertrutjes

Wat een feestje! Ziet er onwijs lekker uit :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op