Caeserwraps

Caesarwrap

Om het lente-gevoel van vorige week weer een beetje terug te krijgen (de lente is vandaag tenslotte officieel begonnen) gooi ik er een lekker zonnig receptje in vandaag. Een goedgevulde caesarwrap.

Het is nog niet helemaal de tijd voor salades, maar toch merk ik dat het lente-weer van vorige week er voor gezorgd heeft dat ik er weer trek in heb. Een lekkere salade als lunch, of als makkelijke maaltijd.

De caesarsalade is een van mijn favoriete salades. De combinatie van stukjes kip met ei, romige avocado en krokant spek is wat mij betreft een topper. En een voordeel: de Mr die niet zo gek is op salades kan deze ook waarderen.

Om de salade als volwaardige maaltijd te eten heb ik hem geserveerd in een wrap. Tip: op deze manier kun je de salade/wrap ook gemakkelijk meenemen als lunch naar het werk. 

Ceasar wrap

Caecarwraps

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 2 sneden boerenbrood
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 2 eieren
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • halve komkommer
  • 1 avocado
  • 150 gram ijsbergsla
  • 4 wraps
  • olijfolie
  • zout en peper

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels mayonaise (of dikke yoghurt)
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels worcestersaus
  • snuf knoflookpoeder
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilet(s) met zout en peper. Bak de kipfilet de koekenpan rondom aan en laat het hierna op zacht vuur garen. Snijd de kip hierna in blokjes.

Besprenkel het brood met olijfolie en grill het in de oven of een grillpan krokant. Breek het hierna in grove stukken.

Bak de spek in een droge koekenpan krokant aan beide kanten. Laat de spek hierna uitlekken op keukenpapier en snijd het in grove stukken.

Kook de eieren in ruim water gaar. Pel de eieren en snijd ze in blokjes.

Rasp de Parmezaanse kaas grof. Snijd de komkommer in stukjes, de avocado in blokjes en snijd de sla grof.

Bereid de dressing door de mayonaise te mengen met geraspte Parmezaan, citroensap, mosterd, worcestersaus, knofkookpoeder, zout en peper.

Meng de dressing door de sla en roer hier vervolgens de kip, ei Parmezaanse kaas, komkommer en avocado door. Verdeel tot slot de spek en croutons over de salade.

Verdeel de salade over de wraps en rol deze op.

……………………………………………

 Bestel hier  mijn kookboek SNELLE KLASSIEKERS MET EEN TWIST  , hét kookboek voor de ongeduldige thuiskok boordevol makkelijke maaltijden.  (cadeautip!) 

Volg me ook op FacebookTwitter en Instagram (username @brendakookt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marja says

    Hoi Brenda,
    Dat lijkt me nou echt lekker en ik zou er zelf nooit opgekomen zijn om het in een wrap te doen! Superidee. Bedankt voor de tip.
    Groetjes en een kusje voor Fem.
    Marja.👍🏻🍀👋🏻😘

    • Brenda Kookt says

      Dat is goed om te horen, echt een proberen hoor Marja. Groeten, Brenda

  2. Edith says

    Hoi Brenda,

    Lijkt me een heerlijk recept. Is het de bedoeling dat het brood ook door de salade gaat??
    Of serveer je dat er los bij??