Ga naar de inhoud

Boodschappen plannen

Boodschappen plannenBoodschappen doen: sommige mensen hebben er een hekel aan, ik vind het juist leuk om te doen. Boodschappen plannen en daarna door de supermarkt struinen opzoek naar wat ik nodig heb, vind ik juist leuk om te doen! Ik bezoek vaak dezelfde supermarkten in het dorp, maar rijd soms ook expres een paar dorpen verder naar andere supermarkten om boodschappen te doen. Gewoon voor de leuk, eens kijken of het assortiment daar anders is. Vaak kom ik toch weer leuke (en lekkere) nieuwe dingen tegen.

Eens per week haal ik de grote boodschappen, tussendoor bezoek ik 1 (en soms 2) keer de markt en supermarkt om verse ingrediënten bij te halen. Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik dat dan doe. Hoe ik er voor zorg dat ik alles in huis heb en of ik niet veel te veel haal. Om deze vragen te beantwoorden besloot ik er een artikel over te schrijven.

Door er eens per week even voor te gaan zitten zorg ik dat ik overzicht heb. Wat hebben we in huis, wat gaan we de komende week eten? En wat heb ik daarvoor nodig?

Maaltijdplanner Brenda Kookt invullen

Om eens per week de grote boodschappen te halen plan ik maaltijden in met mijn maaltijdplanner (klik hier om deze te bestellen). Ik zorg er voor dat ik globaal weet wat we de hele week gaan eten. Natuurlijk kan er geschoven worden, maar in de praktijk houd ik me vaak toch aan wat ik van te voren bedacht had. Sommige mensen hebben hier een hekel aan, ik vind het juist fijn zodat ik niet iedere dag hoef te bedenken wat we gaan eten. En dit bespaart me een aantal ritjes naar de supermarkt.

 

De boodschappen plannen. Hoe pak je dat aan? Ik doe het zo: 

Stappenplan boodschappen plannen

  1. Check in de voorraadkast, vriezer en koelkast wat er in huis is. Schrijf op wat je op wilt maken, en schrijf ook op wat er op is. Wat je bij moet halen.
  2. Plan welke maaltijden je de komende week wilt eten, verwerk de restjes van punt 1. hierin.
  3. Schijf op een boodschappenlijstje welke basis-producten je nodig hebt(dit zijn standaard benodigdheden zoals bijvoorbeeld fruit, melk, brood, beleg, koekjes en chocolade)
  4. Vul de boodschappenlijst aan met de ingrediënten van de ingeplande maaltijden die je nog niet in huis hebt.

Het komt ook voor dat ik het bij 1x in de week boodschappen halen laat. In dat geval houd ik bij het plannen van de maaltijden rekening met de houdbaarheid van de ingrediënten. Ik plan later in de week maaltijden met ingrediënten die langer houdbaar zijn. Denk aan bijvoorbeeld kool, of ingrediënten uit het vriesvak.

De laatste dag voor ik nieuwe boodschappen haal eten we ook vaak restjes uit de koelkast, of een restjes maaltijd uit de vriezer.

Pakket planners verkleind

PLANNERS

Het is nu mogelijk om de maaltijdplanner en de boodschappenplanner te bestellen. Beide planners stonden eerder als printables op mijn blog, nu kun je ze bestellen als A5 notitieblokjes van 50 velletjes. (cadeautip!). Klik hier om mijn (web)winkel te bezoeken.

Met de handige maaltijdplanner plan je je maaltijden voor de hele week in. Zo wordt gezond en gevarieerd eten gemakkelijker, én leuker! Naast de maaltijden is er ook ruimte om boodschappen en/of notities te noteren.

Met de boodschappenplanner maak je een overzichtelijk boodschappenlijstje waarbij de productgroepen bij elkaar staan. Zo zie je in een oogopslag wat je allemaal nodig hebt en hoef je niet 3 keer terug te lopen naar het zelfde gangpad.

Ik ben ook benieuwd hoe jullie dit aanpakken. Maak je ook wekelijks een planning en haal je 1 a 2 keer in de week boodschappen? Of doe je dagelijks boodschappen omdat je per dag bekijkt waar je zin in hebt?

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op