Ga naar de inhoud

Mijn droomkeuken – (p)Inspiratie

Keuken Pinspiratie collage

Misschien heb je inmiddels op mij blog, of social media kanalen, gelezen dat we gaan verhuizen. Het aller leukste aan ons nieuwe huis? Dat we straks de ruimte hebben voor een fijne plek: mijn droomkeuken.

Een keuken waar ook ruimte is voor de eettafel en waar we hopelijk heel veel tijd gaan spenderen. Niet alleen om te koken en te eten, maar ook om te werken, spelletjes te spelen met Fem (als ze groter is), borrelavonden te houden met familie en vrienden en verjaardagen te vieren. Als ik ons nieuwe huis voor ons zie gaan we zo’n beetje wonen in de keuken 😉

Mijn droomkeuken op pinterest

En dat doen we niet in de keuken zoals die nu is, nee we gaan voor een nieuwe! Natuurlijk heb ik al over mijn droomkeuken gefantaseerd en volop inspiratie opgedaan op Pinterest. Er is zoveel leuks! Bij deze deel ik mijn keukeninspiratie. Na de plaatjes vertel ik jullie kort over mijn nieuwe keuken.

Tips zijn welkom! Heb je tips met dingen waar ik om moet denken bij het uitzoeken en samenstellen van mijn nieuwe keuken? Laat het me weten! Aangezien dit niet iets is dat ik wekelijks doe, kan ik ook zeker tips gebruiken. 

Pinterest Keuken inspiratie 01

foto 1, foto 2

Pinterest Keuken inspiratie 02

foto 3, foto 4

Pinterest Keuken inspiratie 03

Bron foto 5, foto 6

Pinterest Keuken inspiratie 04

Bron foto 7, foto 8

Pinterest Keuken inspiratie 07

foto 9, foto 10

Pinterest Keuken inspiratie 08

Bron foto 11, foto 12

Pinterest Keuken inspiratie 06Bron foto 13, foto 14

Zoals je ziet vind ik veel keukens mooi 😉 Het is best lastig om keuzes te maken als er zoveel moois is. Veel mensen denken dat ik mijn nieuwe keuken al helemaal uitgedacht had, maar niets is minder waar. Er viel nog veel te kiezen.

Qua indeling zijn we al drie keer geswitcht, maar ik geloof dat we nu eindelijk de definitieve indeling te pakken hebben. En het wordt zo mooi!

Lichtbruine kastjes leken me erg mooi, maar dit pas niet bij een lichte vloer (vinden wij). Waarschijnlijk gaan we voor een iets donkerder accent. Iets met kleur of andere structuren op de muur vind ik ook heel erg tof, zoals beton bijvoorbeeld. En qua werkblad ga ik toch voor een dikker blad, al zie je tegenwoordig juist weer veel hele dunne werkbladen.

Krijtbord

Een krijt/magneetbord lijkt me super leuk voor Fem d’r knutselwerkjes.. En kruidenrekjes aan de muur of plankjes lijkt me ook leuk en gezellig. Al wil ik niet dat het te rommelig en te vol wordt.

In mijn huidige keuken is mijn grote lade met kruiden en flesjes altijd rommelig, het duurt lang voor ik de juiste kruiden heb gevonden. Een systeem zoals deze lijkt me ideaal, wie weet kan ik het zo eens netjes houden.

Zo te zien heb ik meer dan genoeg mooie dingen gezien voor in mijn nieuwe leefkeuken. Het duurt nog een paar maanden voor mijn nieuwe keuken er staat. Maar als het eenmaal zo ver is laat ik jullie natuurlijk graag het resultaat zien.

Hoe ziet jouw droomkeuken er uit? En hoe bewaren jullie je (verse en droge) kruiden en hebben jullie een slimme manier om fruit te bewaren? Nu heb ik een grote fruitmand op het aanrecht staan maar ik weet niet of ik dat straks nog wel wil. 

14 reacties

Joan

Brenda, paar kleine tips: zorg voor voldoende stopcontacten en bezuinig niet op je apparatuur. Beter iets meer uitgeven en een goed merk. Veel plezier met kiezen.

Laat een bericht achter

AJ

Heel goed punt. Altijd te kort. AM

marielle

Wij hebben voor de derde keer een keuken uit mogen zoeken. Wij zijn eerst zelf aan het brainstormen geweest, maar ik zie in jouw artikel dat jullie dit ook al hebben gedaan. Wij hebben zelf de voors en tegens op papier gezet bij de vorige keukens. Toen alle wensen die we nu weer hadden op papier gezet en zo zijn we naar een keukenzaak gegaan. Wij konden het dichtbij huis niet vinden (werd niet echt meegedacht) en hebben toen in het Oosten van het land iemand gevonden die al onze wensen uit heeft gewerkt. Nu een plaatje van een keuken, mooi grijs en handgeschilderd. Met een goed werkblad (graniet betonlook, wat je goed schoon kunt houden) op een goede hoogte. iets wat ook belangrijk is. laat je hier goed over informeren wat het moet voor jullie beiden een goed hoogte hebben. Wat met kids erg belangrijk is, is dat een oven op hoogte is. Wij wilden graag weer een Quooker. Het kost wat, maar ik verzeker je...voor jaren plezier. Een aanrader dus! Wij hebben er eentje waarbij ook de warmwater kraan op is aangesloten. Hoef je niet heel lang te wachten tot dat je warm water hebt.Ook een zeeppompje die ingebouwd is ideaal. Naast een geweldig kookeiland met nog steeds koken op gas, twee ovens laten installeren. Een gewone en een stoomoven. Ideaal! Zelf hou ik er niet van om alles in het zicht te hebben, dus op ons kookeiland staat alleen de olie, peper en zout mooi opgesteld en de rest inclusief het fruit heeft een andere mooie plek gevonden. Ook is het handig om van te voren alvast een bepaald budget voor ogen te hebben. Het valt namelijk altijd nog wat duurder uit! Succes met jullie keuze

Laat een bericht achter

Sylvia

We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat!! Houdt je nog rekening met een zeeppompje o.i.d.?? Bij ons is deze ingebouwd, vind ik mooier dan zo'n flesje op het aanrecht!

Laat een bericht achter

Heike.

Hallo Brenda. Wat leuk om dit te lezen. En veel succes met uitzoeken van je nieuwe keuken en denk wel rustig na van wat je allemaal wilt doen.

Laat een bericht achter

Corrie Jasperse

Ik heb sinds 3 jaar ook een nieuwe keuken, wat ik niet wil missen is mijn 6 pits gasfornuis en de grote oven die eronder zit van 90 cm. Kan ik 4 broden tegelijk bakken. Zou het gasfornuis niet meer willen missen. 6 pitten zijn ook makkelijk met veel eters. Veel plezier van je nieuwe keuken

Laat een bericht achter

janny Schra

ook ik mocht een paar jaar geleden een keuken uitzoeken en ik heb gekozen voor een diepere keuken van 80cm diep heerlijk veel ruimte op het blad en lekkere diepe laden [heb alleen grote en kleine laden] heb maar 4cm plint eronder zodat er geen verloren ruimte is de kruiden tip die ik ooit gekregen heb is het allemaal op alfabetische volgorde!

Laat een bericht achter

janny Schra

En ik stond voor een paar jaar geleden ook voor de keuze wij hebben een hele grote keuken en daarom heb ik gekozen voor een diepere keuken van 80cm diep blad heerlijk veel ruimte op het blad maar ook diepere laden [ heb alleen laden grote en kleine] de kruiden potjes zet ik op alfabetische volgorde die tip heb ik een keer gekregen en bevalt prima ook hebben wij maar 4 cm plint onder de keuken wel de voeten kwijt maar geen overbodige ruimte er onder!

Laat een bericht achter

Yvonne

Hallo Brenda, Leuk om te lezen allemaal. De enige tip die ik jou wil geven is neem zoveel mogelijk lades i. p.v. kastjes. Heel erg gemakkelijk! Succes met jullie nieuwe huis. Groetjes, Yvonne

Laat een bericht achter

Bas

Een echt fornuis (ik bedoel dus een fornuis inclusief oven) ! We hebben hiervoor gekozen in onze nieuwe keuken en het is echt ongelooflijk hoeveel beter zo'n oven bakt ten opzichte van een inbouw oven. Gevaar voor kinderen valt reuze mee, de oven wordt niet zo warm dat je je eraan verbrand, maar de kids schrikken er wel van en raken het ook niet meer aan, iig bij ons :) Verder vindt ik het erg prettig om in de bijkeuken een extra koelkast en diepvries te hebben.

Laat een bericht achter

AJ

Een goede keuken is erg persoonlijk. Een mooie valt bij vele in de smaak. Wat ik thuis vroeger zag was plintlades. Ruimt veel weg van wat minder vaak nodig is. Ik heb nu een lade voor back-up pot en blikwerk. Overzicht. Waar kan ik wat het snelste vinden daar waar ik het het meeste gebruik. Na het lekkere werk komt de schoonmaak. Ook de kleine hoekjes en richeltjes. Wil je dat. Het is een leuk project. Veel succes. AJ

Laat een bericht achter

Mirjam

Ook ik mocht een aantal jaar geleden mijn droomkeuken uitzoeken. Wat niet mocht ontbreken waren 2 ovens op sta hoogte. 1 oven met magnetronfunctie en een gewone oven. Zo jan ik meerdere gerechten/taarten tegelijk bakken. Ook een grote RvS spoelbak met afgeronde hoeken. Goed schoon te houden en mijn grootste bakvormen/bakplaten kan ik er in afwassen. Ook top is de Qooker!wij drinken geen koffie dus ideaal, ook voor snelle pasta e.d. Ik wilde graag een plank voor al mijn kookboeken. Dat is niet helemaal gelukt. Maar heb ik in mijn boekenkast plek voor gemaakt. En: kies een voor jou passende hoogte voor je werkblad. In mijn werk kom ik vaak lage aanrechten tegen en dat is niet fijn voor je rug. Wij kozen voor induktie. 6 pits. Wel rekening houden met aantal groepen in je meterkast. Wij waren fout geadviseerd en moesten een extra groep aanmaken anders sloegen de stoppen door. Ik wilde iedere pit voluit kunnnen gebruiken... En er was plek voor wens van manlief: een wijnkoelkast?. Omdat de verwarming niet ideaal was in keuken hebben we een kleine gashaard geplaatst. Zo gezellig Rn geeft effectief en snel warmte. Het maakte de ruimte af en een plek waar we allemaal graag zijn voor een kopje thee, huiswerk, knutselen, vergaderen en uiteraard eten. Geniet van het proces. Ik geniet nog iedere dag van onze keuken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om je reactie lezen. Een gashaard in de keuken lijkt me ontzettend sfeervol, zo gezellig. Passend werkblad is inderdaad een goede, de keuken die we nu hebben vind ik ook te laag qua werkhoogte. Over apparatuur heb ik het in dit artikel inderdaad nog niet eens gehad. Ik wil ook graag twee ovens. Luxe, maar nu past het allemaal vaak net niet als ik een kook-dag heb. In de huidige keuken hebben we een lage oven onder het gasfornuis en merk dat ik dat met mijn dochtertje niet fijn en veilig vind.

Merle

Supermooi Bren, ben heel benieuwd, spanneeend!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op