Dadeltaart

dadeltaartAls je bij een dadeltaart denkt aan een gezonde taart moet ik je helaas teleurstellen. De dadeltaart die ik vandaag deel bevat namelijk echte suiker en echte roomboter. En hij is zoo lekker, aanradertje hoor!

Ik heb vaker dadel in taartvorm gegeten, maar ik moet bekennen dat de gezonde varianten niet altijd bij me in de smaak vallen. Als ik taart eet dan ga ik voor lekker. Voor lekker zoet. Dadels zijn van nature natuurlijk al aardig zoet maar ik vind dat het wel iets extra’s kan gebruiken.

Deze snelle dadel no bake taart voldoet helemaal aan dat extra’s. Extra suiker en roomboter. Hierdoor is het niet bepaald een ‘healthy’ taart te noemen maar soms is het gewoon ontzettend lekker om iets te eten wat helemaal niet gezond is. Iets waar je helemaal van kunt genieten, juist omdat het lekker fout is.

Als je nog nooit een echt lekkere dadel taart heb gegeten moet je deze echt eens maken. En als je al heel veel dadeltaart gegeten hebt ook. Eens kijken of deze versie dat kan overtreffen…

Dadeltaart

Dadeltaart

Dadeltaart

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 1 hour, 30 minutes

Dadeltaart

Ingrediënten:

 • 300 gram dadels, zonder pit
 • 100 gram Maria biscuitjes
 • 125 gram gezouten roomboter
 • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
 •  2 a 3 eetlepels geraspte kokos
 • Extra benodigd: een springvorm met een diameter van 20 cm

Bereiding:

 1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
 2. Snijd de dadels fijn (kan ook met een keukenmachine). En hak of breek de biscuits in stukken.
 3. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de suiker toe, roer dit door en verwarm dit een beetje mee tot het oplost. Voeg hierna de dadels toe en verwarm dit een minuut mee. Doe de koekjes er bij en roer dit goed door.
 4. Verdeel het mengsel in de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Bestrooi de taart met geraspte kokos en laat het minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast.
https://www.brendakookt.nl/2017/02/17/dadeltaart/

KERST: Op zoek naar een lekker maar toegankelijk kerstrecept? Op deze pagina heb ik alle kerstrecepten bij elkaar gezet.

CADEAUTIP:  Bestel nu het limited edition kerstpakket! Het ideale cadeau voor relaties, personeel of vereniging. Ook kun je in mijn (digitale) winkel mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist los kopen, en vind je handige planners!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Stijnie says

  Ja deze dadeltaart is bij ons ook al jaren favoriet! Zó lekker!!! Een echte aanrader al doe ik er zelf meestal wel wat minder kokos op.

 2. Renée says

  Waarom gebruik je gezouten roomboter? Ik ga hem deze week maken en twijfel nog of ik gezouten of gewone boter zal gebruiken.

  Renée