Draadjesvlees

Recept draadjesvlees stoofvleesTijd voor een klassieker zonder twist. Ik deel mijn recept voor de echte draadjesvlees. Want zo op zijn tijd is dat gewoon super lekker.

Vroeger toen mijn moeder nog dagelijks voor me kookte was ik gek op draadjesvlees. Gek genoeg eet ik het tegenwoordig bijna nooit. Als ik stoofvlees klaarmaak ga ik liever voor een stoofpotje zoals de Bouef Bourguignon, mijn stoofpotje met wortel en champignons of bijvoorbeeld dit recept dat ik met tagliatelle at. Zonde, want een goed stukje draadjesvlees kan zo lekker zijn.

Daarom ging ik met de echte draadjesvlees aan de slag. Het kost wat tijd, maar dan heb je wel wat. Ik vind het fijn om er een gevulde jus bij te eten, daarom heb ik naast een uitje ook champignons mee laten sudderen. Voor de binding gebruik ik het liefst ontbijtkoek.

Als je deze winter nog geen draadjesvlees hebt gegeten moet je echt met dit recept aan de slag. Zeker nu het nog winter is, is het zo lekker. Van huis uit eet ik de draadjesvlees met rode kool, maar je kunt natuurlijk ook voor iets anders gaan.

Zelf draadjesvlees maken

Draadjesvlees

Draadjesvlees

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 4 hours

Aantal: 4 personen

Draadjesvlees

Ingrediënten:

  • 500 gram riblappen
  • 2 eetlepels dijon mosterd
  • 1 ui
  • 300 ml rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • eetlepel appelstroop
  • 300 ml water
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 100 gram champignons
  • boter om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de boter in de braadpan. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper, en besmeer met mosterd. Braad het vlees aan beide kanten aan.
  2. Haal het vlees uit de pan en doe de wijn er bij en breng dit aan de kook. Voeg het vlees hierna weer toe.
  3. Snipper de ui en doe dit samen met het laurierblad, kruidnagel en de appelstroop bij de rode wijn. Verwarm dit een half uur mee. Voeg warm water toe en laat het vlees 3,5 uur stoven op laag vuur.
  4. Snijd de champignons in plakjes en verbrokkel de ontbijtkoek. Doe dit bij het stoofvlees en verwarm dit nog een half uur mee.
  5. Het vlees is klaar als het zo mals is dat het uit elkaar valt.
https://www.brendakookt.nl/2017/02/15/draadjesvlees/

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

    • Denise says

      Ja, er zit een foutje in de tekst – een deel van de tekst is dubbel!

      • Brenda Kookt says

        Klopt! Bedankt voor je oplettendheid Denise, het is inmiddels aangepast.

  1. Annemie says

    De printvriendelijke versie is niet echt printvriendelijk. Als je alles print krijg je 5 pagina’s waarvan er maar 2 relevant zijn n.l. pagina 4 (foto) en 5 (recept). Kunnen jullie dit aanpassen? Ook voor andere recepten?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Annemie, de printvriendelijke versie kun je zelf aanpassen. In het scherm dat je krijgt kun je de foto’s en stukken tekst die je niet wilt uitprinten verwijderen door er op te klikken.
      Ik werk achter de schermen ook aan een ander systeem. In dat systeem zal dit automatisch worden aangepast.

  2. Liesbeth says

    Beste Brenda,
    Mag je tijdens het stoven extra vocht toevoegen (in aanvulling op de 150 ml water en 150 ml rode wijn) of gaat dit ten koste van de smaak? Ik heb het recept geprobeerd. Na ongeveer twee uur was mijn vlees aangebrand en de jus drooggekookt. Ik had het kookpitje op de laagste stand staan en het vlees zat in een braadpan, met de deksel erop (de braadpan van de pannenserie van de ah). Ik heb vast iets verkeerd gedaan, maar wat? Zou je mij een tip kunnen geven, het lijkt me nml een heerlijk recept (de eerste anderhalf uur? rook het ook heerlijk in huis).

    • Brenda Kookt says

      Oh echt? Wat snel! Had je deksel op de pan tijdens het stoven op laag vuur? Je mag zeker extra vocht toevoegen.

      • Brenda Kookt says

        Om het droogkoken de volgende keer te voorkomen heb ik het vocht in het recept verdubbeld. Zou houd je dezelfde verhouding, en smaak.

        • Liesbeth says

          Bedankt! Ik ga het recept opnieuw proberen.
          De deksel zat op de pan, maar dit is wel de eerste keer dat ik deze vivo braadpan heb gebruikt en ik heb er verder dus geen ervaring mee; wellicht sluit de pan inderdaad niet goed genoeg, is de bodem te dun, etc? Ik vond online ergens al de tip een ouderwets sudderplaatje/warmteverdeler aan de te schaffen en te gebruiken. Daar ga ik ook naar op zoek!