Spinazie in een omelet

Spinazierol

Maandag, tijd voor een makkelijke maaltijd. Spinazie en ei zijn altijd een goede combinatie. Deze keer rollen we de gewokte spinazie in een omelet.

Ik hoop dat jullie net zo’n fijn weekend hebben gehad als ik. Voor de meeste van ons is breekt er weer een nieuwe werkweek aan, het is tijd om weer lekker aan de slag te gaan. Wat dat betreft houd ik van de maandag waarop de hele week nog voor je ligt. En op maandag ga ik ook vaak voor een gezonde, maar makkelijke maaltijd. Dit gerecht past daar perfect bij.

Vandaag deel ik een licht gerecht zonder koolhydraten. Al zou ik er voor de grote eters wel wat aardappeltjes of dergelijke bij serveren. Regelmatig eten wij gewokte spinazie, ik ben er dol op. Dit kan ik serieus iedere week wel eten. Vaak eten we het met gebakken aardappeltjes maar deze keer wilde ik er eens iets anders mee doen. Ei en spinazie zijn altijd goed samen en daarom rolde ik mijn mengsel met gewokte spinazie in een omelet.

Het resultaat: een lekker en lichte makkelijke maaltijd. Niet alleen lekker als avondmaaltijd, ook als lunch doet dit gerecht het goed.

Spinazie in omelet

Spinazie in omelet

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 kleine ui
 • teentje knoflook
 • 1 rode paprika
 • 125 gram champignons
 • 500 gram verse spinazie
 • 6 grote eieren
 • scheutje melk
 • olijfolie om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding

Snipper de ui en bak dit samen met een geperst teentje knoflook in olijfolie aan.

Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Doe dit bij de ui en bak 5 minuten mee. Doe hierna de spinazie er bij en bak dit ook mee. Breng op smaak met zout en peper.

Roer drie eieren los meng dit met een scheutje melk en breng op smaak met zout en peper. Bak van dit mengsel in een warme koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur een omelet. Doe ditzelfde met de overige eieren.

Verdeel het spinaziemengsel over de twee omeletten en rol dit op. Snijd doormidden en verdeel over de borden.

 

……………………………………………

 Bestel hier  mijn kookboek SNELLE KLASSIEKERS MET EEN TWIST  , hét kookboek voor de ongeduldige thuiskok boordevol makkelijke maaltijden.  (cadeautip!) 

Volg me ook op FacebookTwitter en Instagram (username @brendakookt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. elise says

  vanmiddag gegeten, heel lekker