Burgerparty – Tips

Burgerparty organiseren

Partyfood! Dit is een leuke (en lekkere) tip als je een feestje viert met een grote groep mensen en daarbij ook het eten verzorgd. Een burgerparty is altijd een succes.

Al vaker heb ik op social media en mijn blog verteld over de ‘burgerparty’ (of hamburgerbar) die ik serveerde als we met een grotere groep familie of vrienden aten. Bijvoorbeeld als we een verjaardag of andere feestje vierden. Ik heb hier veel vragen over ontvangen, en daarom deel ik vandaag mijn tips & tricks.

Bijna iedereen houdt van een goede hamburger en het voordeel van een ‘burgerparty’ zoals ik het noem is dat je gasten zelf hun burger kunnen samenstellen. Er is voor ieder wat wils, en zelf kun je ook van je feestje genieten doordat je dit goed kunt voorbereiden.

Hamburgerparty organiseren

Brood

Het begint met de basis, het brood je en de hamburger. Je kunt de burgers serveren op klassieke hamburger broodjes, maar je kunt andere bollen nemen of creatief zijn met sneden brood.

  • Hamburger broodjes
  • Zachte bollen
  • Kaiserbollen
  • Sneden brood

Burger

Qua burgers kun je gaan voor de good old hamburger, dat is altijd goed. Maar je kunt ook zorgen voor meerdere varianten (tip: denk eventueel ook aan vegetariërs of ga voor een visburger).

  • Hamburger
  • Kipburger
  • Visburger
  • Groenteburger of vegaburger
  • Serveer naast burgers ook een worstjes

Hamburger ingredienten

Topping

Na de burger mag de topping niet ontbreken. Dit maakt de burger extra lekker, en er is zoveel mogelijk.. Hiermee kun je helemaal los gaan, maar je kunt ook een selectie serveren. Denk eens aan:

  • Sla
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Augurk
  • (Gebakken) ui
  • Gebakken champignons
  • Ei (gebakken of gekookt)
  • Kaas (denk niet alleen aan cheddar kaas maar ook aan mozzarella, Parmezaanse kaas of juist aan een oude Hollandse kaas,brie, feta of geitenkaas)
  • Krokant spek
  • Kappertjes
  • Avocado

Saus

Een lekker sausje mag natuurlijk ook niet ontbreken op een burger. Ketchup en mayo zijn altijd goed, maar een ander sausje voor de afwisseling is ook weleens lekker.

  • Ketchup
  • Mayonaise
  • Curry
  • Truffelmayonaise
  • Pindasaus
  • Zoet zure saus
  • Barbecuesaus
  • Guacamole
  • Aioli

Er naast

Je kunt het alleen bij een burger houden, maar je kunt er ook lekkere frieten of een salade bij serveren om het een complete maaltijd te maken.

  • Frieten
  • Gebakken aardappeltjes
  • Salade

Overige tips

  • Bereid de ingrediënten voor. Snijd de ingrediënten en bewaar het afgedekt in de koelkast.
  • Bak ingrediënten zoals spek en ui van te voren, deze warm je voor het serveren nog even kort op.
  • Zet broodjes, burgers, toppings en sauzen bij elkaar op het aanrecht op een tafel zodat je gasten zelf hun favoriete burger kunnen samenstellen.
  • Wil je niet veel afwas hebben? Gebruik weggooi bordjes.

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Corrien says

    Is ook een leuk idee als er een feestje is!
    Je maakt gebruik van hamburgers ed uit de winkel, of maak je die ook zelf?