Hollandaise saus (VIDEO)

Hollandaise saus stillZaterdag is tegenwoordig videodag op brendakookt.nl. Voor vandaag heb ik een ‘How to video recept’ opgenomen. Ik laat je zien hoe je op een eenvoudige manier zelf Hollandaise saus maakt. Dit is een warme saus die heerlijk is bij bijvoorbeeld asperges. Maar ook bij vis of bij een broodje egg’s benedict.

Je maakt hem zelf in een handomdraai met een staafmixer en een steelpannetje. Waar maak jij deze saus bij?

Video recept: Hollandaise saus zelf maken

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier of hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

 

Filmpje Hollandaise saus

Het recept

Hollandaise saus (VIDEO)

Aantal: 2-3 porties

Ingrediënten:

 • 1 grote eidooier
 • 100 gram boter
 • klein scheutje citroensap
 • zout en peper
 • Extra benodigdheden: staafmixer en steelpannetje

Bereiding:

 1. Smelt 100 gram boter in een pannetje totdat het helemaal gesmolten is, maar niet bruin. De boter moet wel goed heet zijn.
 2. Doe de eidooier in de hoge beker van je staafmixer. Voeg een theelepel water, wat citroensap en zout toe. Zet je staafmixer erin en zet ‘m aan. Laat de staafmixer aan en giet heel erg langzaam geleidelijk de hete boter bij de dooier. Langzaamaan wordt je saus dikker en ontstaat een mooie Hollandaise.
https://www.brendakookt.nl/2017/02/11/hollandaise-saus-video/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Martijn says

  Hi,

  Witte wijn azijn vergeten?

  Groet,
  Martijn